NAVŽDY NÁS OPUSTILA PANI MILADA NEDAVAŠKOVÁ

Vo veku nedožitých 90 rokov nás včera opustila pani Milada Nedavašková, úspešná gymnastka, ale aj trénerka a medzinárodná rozhodkyňa. 

Milada Nedavašková sa narodila 13.10.1933 v Bratislave a gymnastika ju sprevádzala celým životom. Bola členkou TJ Vinohrady a neskôr TJ Slávia UK. Opakovane sa stala Majsterkou Slovenska, obsadila 3. miesto na Majstrovstvách Československa v roku 1952 a bola aj členkou reprezentačného družstva. 

Neskôr študovala Vysokú školu pedagogickú a svoje športové skúsenosti odovzdávala študentom na bratislavských školách ako učiteľka telesnej výchovy. Následne pôsobila ako odborná asistentka na katedre gymnastiky na Fakulte telesnej výchovy a športu UK v Bratislave, kde svoje skúsenosti odovzdávala študentom takmer tri desaťročia. 

V roku 1971 vydala PaedDr. Milada Nedavašková metodickú príručku "Organizácia súťaží, pravidlá súťaží a technológia gymnastického náradia". Boli to prvé vysokoškolské skriptá zamerané na gymnastiku. 

V roku 1972 získala Čestné uznanie III. stupňa za zásluhy o rozvoj československej telesnej výchovy a o tri roky neskôr jej bolo do rúk odovzdané Verejné uznanie II. stupňa za zásluhy o rozvoj československej telesnej výchovy. Stala sa aj čestnou členkou Slovenskej gymnastickej federácie. 

Česť jej pamiatke!

Posledná rozlúčka so zosnulou sa bude konať 23.6.2023 o 10:15 v bratislavskom Krematóriu. 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu