Majstrovstvá sveta v športovej gymnastike mužov a žien

V japonskom Kitakyushu sa presne o týždeň začínajú 50. individuálne Majstrovstvá sveta v športovej gymnastike mužov a žien (18. – 24.10.2021). Podľa aktualizovaných prihlášok sa môžeme tešiť na vystúpenia takmer 400 gymnastov a gymnastiek z 59 národných federácií. 

V ženskej športovej gymnastike bude patriť medzi favoritky brazílska pretekárka Rebeca Andrade, ktorá stála dvakrát na nedávnych Olympijských hrách v Tokiu na stupňoch víťazov (zlato na preskoku a striebro vo viacboji). 22 ročná Rebeca tak pri neúčasti najväčšej gymnastickej šampiónky (Simone Billes - USA) bude mať veľké šance zabojovať o ten najvyšší titul (doteraz sa Brazílii ešte nikdy nepodarilo získať vo viacboji titul Majsterky sveta).
Ďalšími favoritkami, na ktoré sa môžeme tešiť počas MS, budú Angelina Melnikova – 3. miesto vo viacboji z OH 2020, Vladislava Urazova - 4. miesto vo viacboji z OH 2020, či domáca pretekárka Murakami Mai - 5. miesto vo viacboji z OH 2020. Prekvapiť môžu aj mladé pretekárky, ktoré dostali zo svojich národných federácii možnosť zúčastniť sa týchto MS.

Majstrovstvá sveta budú organizované za prísneho dodržiavania všetkých epidemiologických nariadení a bez účasti divákov. 

Slovensko bude reprezentovať trojica pretekárok:
Barbora MOKOŠOVÁ, Sára SURMANOVÁ a Elena UŠÁKOVÁ.

S výpravou do dejiska MS vycestuje Ján Novák - prezident SGF, Monika Šišková - generálna sekretárka SGF, tréner Martin Zvalo, fyzioterapeut Rastislav Petrila a medzinárodná rozhodkyňa Zuzana Galátová.
Súčasťou MS bude aj náš medzinárodný rozhodca Ľuboš Rupčík, ktorý bol nominovaný Medzinárodnou gymnastickou federáciou FIG ako D1 rozhodca na kruhoch.

SVK - ŠG ženy - žrebovanie: 10 sled

Časový program - kvalifikácia – ŠG ženy

18.10.2021    09,45 – 20,30    sledy 1-7 
19.10.2021    09,45 – 14,15    sledy 8-10     
SVK              13,00 – 14,15 (JPN čas) začíname na bradlách
                      06,00 – 07,15 (SVK čas)

Podrobný časový program a všetky dôležité informácie sú zverejnené na webe organizátora.

Foto: Pavol Uhrin


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu