TESTOVANIA DO REPREZENTAČNÝCH VÝBEROV 2023

Počas uplynulého víkendu sa uskutočnili testovania do reprezentačných výberov viacerých úsekov SGF. 

 

ŠPORTOVÁ GYMNASTIKA MUŽOV

"V dňoch 10. - 11. 12.2022 sa konalo celoslovenské sústredenie v X-Bionic Sphere Šamorín. Hlavným cieľom bolo testovanie kondičných schopností. Sústredenia sa povinne zúčastnili pretekári zaradení do reprezentačných úsekov v roku 2022 ale aj noví záujemcovia na zaradenie pre rok 2023. Počas dvoch dní sa v telocvični vytvorila pozitívna pracovná atmosféra medzi gymnastami, ktorí sa vzájomne povzbudzovali. Všetci tréneri sa aktívne zapojili do hodnotenia za čo by som chcel všetkým poďakovať, " Juraj Kremnický, zodpovedný za testovanie. 

 

MODERNÁ GYMNASTIKA

V nedeľu dnes doobeda sa uskutočnilo v športovej hale v Malinove testovanie moderných gymnastiek, ročník 2012 do reprezentačného výberu na rok 2023. Komisiou vrcholového športu sekcie MG pozvala 17 gymnastiek, z ktorých sa 2 pre chorobu ospravedlnili. Zúčastnili sa pretekárky klubov GK Iskra Košice, ŠK ŠOG Nitra, TJ Rapid, TJ Sokol  Aurora a ŠK Juventa. Testovanie viedli Lucia Selecká, Monika Vargová a Silvia Rohlíčková.

 

ŠPORTOVÝ AEROBIK

"Počas víkendu 9. - 11.12. prebehlo v Bratislave a Nitre testovanie do reprezentačných úsekov junioriek a senioriek v športovom aerobiku. Testovania sa zúčastnilo 12 junioriek a 7 senioriek z klubov VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava, Inter Aerobic Bratislava, KŠA Nitra a Slávia PU Prešov. Pre reprezentačný výber 2023 bola inovovaná a rozšírená testová batéria, so zámerom zobjektívniť výber a získať komplexnejší pohľad na jednotlivé schopnosti pretekárok. Z pohľadu reprezentačnej trénerky Anity Lamošovej overenie testovej batérie, ako aj priebeh samotného testovania splnil očakávania. Vďaka za pomoc a asistenciu pri organizácii patrí Kataríne Šankovej, Karine Danielovej a Petre Tomkovej. Za poskytnutie priestorov na testovanie bez nároku na uhradenie poplatkov za prenájom ďakujeme klubom VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava a KŠA Nitra," Anita Lamošová, reprezentačná trénerka. 

 

Veríme, že vsetci zúčastnení podali maximálne výkony, ktoré ich zaradia do reprezentačných výberov a želáme veľa šťasia a energie v ďalšej práci!



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu