ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2024

Vážení športoví priatelia, milí kolegovia,

do nového roku 2024 želám všetkým členom SGF, pretekárom, trénerom, rozhodcom, funkcionárom, dobrovoľníkom a fanúšikom veľa úspechov, naplnenie všetkých snov a prianí, spokojnosť, ale najmä zdravie, bez ktorého naše životné ani športové ciele nevieme naplniť.

Prelom rokov nám poskytuje príležitosť bilancovať rok predchádzajúci a plánovať rok nadchádzajúci.

Pri obzretí sa za rokom minulým môžeme konštatovať, že to bol rok v znamení osláv 70. výročia založenia našej federácie, ale aj naštartovanie činnosti pre naše tri nové sekcie skoky na trampolíne, parkúr a športovú akrobaciu. V prvom rade to ale bol rok kvalifikácie na Olympijské hry 2024 v Paríži. Všetky nádeje sme vkladali do našej reprezentantky v športovej gymnastike Barbory Mokošovej, ktorá ako jediná mala reálnu šancu tento cieľ a sen nás všetkých naplniť. Žiaľ, kvalifikácia na majstrovstvách sveta jej nevyšla podľa predstáv, nádej však stále žije a Barborke budeme držať palce na súťažiach Svetového pohára, prípadne na Majstrovstvách Európy v prvom štvrťroku 2024, kde sú miestenky na OH stále k dispozícii. Rok 2023 bol však aj naštartovaním reorganizácie SGF, ktorú sme začali úpravou Stanov a poriadkov SGF, začatím práce na nadstavení pravidiel pri tvorbe rozpočtu a stabilizácie sekretariátu.

Vám všetkým, ktorí ste boli súčasťou našej činnosti na akomkoľvek poste v uplynulom roku patrí srdečné poďakovanie. Odviedli sme spoločne kus práce na rozvoji gymnastických športov na Slovensku, na budovaní členskej základne, na príprave našich športovcov, na popularizácii gymnastiky a budovaní dobrého mena našej federácie.

Vstup do ôsmeho desaťročia existencie SGF nás zaväzuje ďalej pracovať v prospech gymnastického hnutia na Slovensku, aby sme úspešne nadviazali na roky minulé, ale nielen to, aby sme aj tie najúspešnejšie okamihy z histórie prekonali. Napĺňanie odvážnych cieľov vyžaduje spoločné úsilie a ťahanie za jeden povraz a jedným smerom.

Spoločne dokážeme viac!

Monika Šišková, prezidentka Slovenskej gymnastickej federácie



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu