SLOVAK TRAMPOLINE OPEN 2023

V športovej hale Stará jazdiareň sa v sobotu, 18.11. uskutočnili prvé Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v skokoch na trampolíne. Preteky niesli medzinárodné označenie Slovak Trampoline Open. 

Skoky na trampolíne sú olympijskou disciplínou, na Slovensku sa jej venue pretekári v klube Trampolíny Košice, ktorý bol aj organizátorom pretekov. Po 40. rokoch sa skoky na trampolíne vrátili do zrekonštruovanej haly starej jazdiarne vďaka trénerovi a bývalému pretekárovi Miroslavovi Parnaiovi. Na organizácii pretekov sa podieľali tiež členovia klubu Trampolíny Liberec na čele s Miroslavom Patrmanom. 

Práve obaja Mirovia stoja vedľa seba ako pretekári v priestoroch Starej jazdiarne. Prvá fotografia má presne 40 rokov, kedy sa tu uskutočnili Medziárodné preteky priateľstva (zároveň Majstrovstvá ČSSR) v skokoch na trampolíne. Na druhej fotografii už ako organizátori a tréneri v roku 2023. 

Na medzinárodných pretekoch, ktoré sú aj 2. ročníkom Veľkej ceny Košíc sa predstavilo 62 pretekárov z piatich krajín. Súťažili v 12tich kategóriách.

Slovensko reprezentovala trojica Lea Kusnyírová (kat. Dievčatá do 12r.), Kristína Kusnyírová (Dievčatá 13-14r.) a Tamara Ustohalová (Ženy 15r. a staršie). Všetky dievčatá postúpili v medzinárodnej konkurencii do finále a prináležia im prvenstvá v rámci slovenského poradia.

Najlepšie si z našich si vo finále medzi 13 a 14 ročnými dievčatami počínala Kristína Kusnyírová, ktorá obsadila 4. miesto s počtom bodov 43,670. Na prvom mieste sa umiestnila Nicol Churá (TJ Rožnov p. Radhoštem) za 45,840 bodu.

Lea Kusnyírová obsadila celkové 5. miesto s počtom bodov 38,390. Kategóriu dievčat do 12r. vyhrala Anna Plášilová (Trampolíny Liberec) s 44,400 bodmi.

Tamara Ustohalová medzi ženami obsadila 6. miesto, keď za svoju zostavu získala 44,810 bodu. Na prvom mieste sa umiestnila Michaela Juříčková (TJ Rožnov p. Radhoštem), ktorá sa na nedávnych Majstrovstvách sveta v Birminghame umiestnila v súťaži synchronizovaných párov na 6. mieste.

Kristína Kusnyírová spolu s českou kolegyňou Annou Hejskovou (TJ Sokol Žiškov) nepostúpili do finále synchronizovaných párov dievčat 14r. a starších, keď po chybách v oboch zostavách obsadili 7. miesto. Súťaž synchro žien vyhrala podľa očakávania dvojica  Michaela Juříčková/Nicol Churá (TJ Rožnov p. Radhoštem).

Naše skokanky ešte čakajú tento rok preteky v skokoch na double mini trampolíne. Zúčastnia sa ich 2. decembra v Liberci. Tieto preteky budú tiež klasifikované ako majstrovstvá Slovenska.

Dievčatám blahoželáme k výsledkom a ďakujeme domácemu klubu za výbornú organizáciu!

VÝSLEDKY

Foto: Peter Lázár


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu