SGF OCENILA NAJLEPŠIE GYMNASTKY A GYMNASTOV UPLYNULÉHO ROKU

V Bratislave sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie ocenení Slovenskej gymnastickej federácie Gymnasta roka 2023.

Športovci boli ocenení v siedmich kategóriách, pričom na záver odovzdala prezidentka SGF, Monika Šišková, Cenu za rozvoj gymnastiky trénerke športovej akrobacie pani Františke Nemcovej, prezidentke klubu Akrobatická gymnastika a Fitness, prvého klubu, ktorý sa začal venovať športovej akrobacii na Slovensku.

Medzi ocenenými sa opäť objavili mená z minulého roku: seniorky Barbora Mokošová (športová gymnastika ženy), Alena Učňová (športový aerobik), Michaela Žatková (moderná gymnastika), či Oliver Kasala (športová gymnastika muži). Ale aj nové mladé talenty. V kategórii Objav roka si prezvali cenu Tamara Antolová, Sára Kiššová, ktoré tvoria duo v športovej akrobacii, novom športe pod hlavičkou SGF. V juniorských kategóriách bola ocenená talentovná moderná gymnastka, Xénia Benkovitsová, 17. v zostave s obručou z MSJ 2023, športová gymnastka Liliana Griga, či športový gymnasta Sebastián Samson.

Oproti minulému roku pribudli oceňovaní v parkoure. Kategóriu seniorov vyhral Esteban Malaga (Pohybovňa), kategóriu juniorov ovládol Róbert Košarko (Gymnastik Košice), Majster Slovenska v speed run aj freestyle juniorov.

Medzi oceňovanými sa objavili okrem akrobatického dua aj ďalšie kolektívy: trio junioriek v športovom aerobiku, Dorotka Orthová, Simona Sivá, Viktória Veľká, 15. z Majstrovstiev Európy v športovom aerobiku 2023. Spoločná skladba junioriek v modernej gymnastike (Bujňačeková, Gašparová, Mikundová, Patakiová, Rumanová, Vláčilová) za svoje celkové 12. miesto na MEJ 2023 a 26. miesto na MSJ 2023 tiež prevzala pamätné plakety.

Ocenené skokanky na trampolíne Tamara Ustohalová (seniorka) a Kristína Kusnyírová (juniorka) sa tento rok zúčastnia svojich prvých majstrovstiev Európy. V portugalskom Guimaraes od 3.-7.4. 2024 obnovia tradíciu reprezentácie Slovenska na veľkýchých medzinárodných pretekoch po Kataríne Prokešovej.

Na záver predstavila prezidentka SGF, Monika Šišková, významné podujatia, ktoré sa uskutočnia v roku 2024 na Slovensku. Tradične im bude čo do početnosti aj medzinárodnej konkurencie kraľovať už 25. ročník Slovak Aerobic Open, ktoré sa uskutoční 12.-14.4.2024 v Bratislave.

Zoznam ocenených

Záznam celej akcie si môžete pozrieť na našou Youtube kanáli, alebo na Facebooku SGF. Ďakujeme za pozornosť.

 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu