NAVŽDY NÁS OPUSTIL PÁN PAVEL GAJDOŠ

Dňa 6.12.2022, po dlhej chorobe, zomrel Pavel Gajdoš (1.8.1936 – 6.12.2022), čestný člen Slovenskej gymnastickej federácie. 

Športový gymnasta, niekoľkonásobný Majster ČSR a ČSSR, držiteľ bronzovej medaily v súťaži družstiev z MS 1958 v Moskve a 1962 v Prahe, účastník Olympiády v Ríme 1960 a v Tokiu 1964.

Rodák z ukrajinského Veľkého Berezného začínal s gymnastikou u otca Jána na doma vyrobenom náradí. Na VŠP v Bratislave trénoval pod dohľadom L. Kornoša, neskôr akceptoval návrh trénera A. Lyla, aby prešiel do Prahy. Tam sa dostal i do česko-slovenskej reprezentácie. Na OH v Ríme 1960 bol členom tímu, ktorý obsadil 4. miesto a vo viacboji skončil na 28. mieste. Na MS v Moske 1958 získal bronz s družstvom, na ME 1961 v Luxemburgu bol vo viacboji na 15. mieste, o rok na to v Prahe na majstrovstvách sveta bol v tíme opäť bronzový a vo viacboji 25ty. 

VIDEOVIZITKA Pavla Gajdoša

Pavel Gajdoš bol nielen výborný gymnasta, ale neskôr dlhoročný tréner, funkcionár a pracovník ASVS Dukla Praha.  Predovšetkým však bol milujúci manžel, obetavý otec, láskavý dedo a pradedo a hlava veľmi širokej a početnej rodiny.

Česť jeho pamiatke!

 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu