ARGI ACADEMY V NOVOM ROKU V NOVEJ TELOCVIČNI

V Považskom Chlmci vyrástlo športovisko, akých by sme na Slovensku potrebovali viac. 10. januára 2024 sa v Žiline sa uskutočnilo slávnostné otvorenie nového multifunkčného zariadenia ANTRACIT Spot: gymnasticko-športové centrum Argi Academy.

„Toto centrum nie je iba budovou s názvom Argi Academy, je to domov, kde sa stretávajú vášne a vytvárajú priateľstvá, kde sa rodia sny a formujú budúce športové hviezdy. Je to miesto, kde bude športová radosť prekvitať. Sme tu, aby sme podporovali každého, kto sa rozhodne pre krok k lepšiemu a aktívnejšiemu športovému životu,“ opísal hlavné ciele a zameranie športovej akadémie Martin Argaláš, štatutárny orgán občianskeho združenia Argi Academy.

Súčasťou novej budovy športovej akadémie je na mieru vyrobená gymnastická telocvičňa spĺňajúca najvyššie európske štandardy, profesionálna boulderingová lezecká stena s prevismi, baletná miestnosť, funkčná zóna na silový a kondičný tréning, bazén na plávanie pre deti od 5 mesiacov, fínska sauna, kaváreň s detským kútikom a vonkajšia terasa. V budúcnosti projekt počíta aj s vnútornou parkourovou zónou a vonkajším parkourovým parkom so zapustenými trampolínovými pásmi.

Otvorenia sa zúčastnila aj prezidentka SGF Monika Šišková, ktorá vyjadrila nádej, že aj budúce roky budeme začínať s tvorením novej telocvične. Vyzdvihla aktivitu Martina Argaláša, jeho odvahu a zanietenosť ísť do takého veľkého projektu a priniesť na Slovensko gymnastickú halu, aká svojou veľkosťou a vybavením nemá obdobu. Zaželala gymnastom, ale aj športovcom z iných športov a širokej verejnosti veľa úspechov a krásnych zážitkov v novovytvorenom gymnastickom centre! 

celé znenie tlačovej správa z otvorenia telocvične


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu