ANNA KRAUSOVÁ - MAREJKOVÁ BOLA UVEDENÁ DO SIENE SLÁVY KYSÚC

Rodáčku z Turzovky na Kysuciach, olympioničku, Annu Krausovú – Marejkovú si rodní občania Kysúc uctili 17.2.2024 na vyhlasovaní športovcov Kysúc, kde bola počas slávnostného galavečera uvedená do siene slávy. Tejto pocty sa jej dostalo spoločne s futbalistom Ladislavom Peckom.

Anna Krausová-Marejková, čestná členka SGF, sa žiaľ pre svoj vysoký vek (24. októbra 2023 oslávila 90. narodeniny) a zdravotný stav slávnosti nezúčastnila, ocenenie prevzali prezidentka SGF Monika Šišková a čestný prezident Ján Novák.

S pani Krausovou sme sa spojili telefonicky a nakoniec ocenenie skončilo v rukách ocenenej o pár dní neskôr v Prahe. Pani Krausová je pri zhoršenom zdravotnom stave v zdravotníckom zariadení, cíti sa však dobre a verí, že sa opäť postaví na nohy. Ocenenie jej osobne odovzdali prezidentka SGF Monika Šišková, čestný prezident SGF Ján Novák, generálna sekretárka Silvia Ruščinová a riaditeľ galaprogramu Športovec Kysúc Tomáš Urbaník. Pani Krausová počas návštevy zaspomínala na svoje gymnastické začiatky aj na najslávnejšie chvíle, na spolu cvičenky Věru Čáslavskú a Mariku Némethovú-Krajčírovú, na svoje účasti na olympijských hrách a ostatných športovcov, medzi ktorými bol aj Emil Zátopek.

Drobné upomienkové predmety SGF ako aj kniha k 70. výročiu založenia SGF pani Krausovú veľmi potešili.

Kto vlastne je Anna Krausová-Marejková?

Pani Anna je spoludržiteľkou najlepšieho individuálneho výsledku slovenskej gymnastiky na olympijských hrách. Na OH 1956 v Melbourne skončila štvrtá na kladine. K tomu bola s družstvom piata. V zbierke úspechov má aj dve medaily z majstrovstiev sveta – striebro a bronz zo súťaže družstiev.

Ďakujeme za prijatie a prajeme ešte veľa zdravia a síl do ďalších rokov života!



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu