WORKSHOP ŠPORTOVEJ AKROBACIE V KOŠICIACH

Posledný januárový víkend sme v Košiciach privítali expertov z Bulharska Nikolaya Ivanova a z Izraela Amira Mozesa, ktorí sú členmi technickej komisie športovej akrobacie EG. 15 účastníkov malo vďaka Európskej gymnastike možnosť pracovať a učiť sa pod vedením expertov, ktorí sú špičkou v športovej akrobacii vo svete. Reprezentačné duo Sára Kiššová, Tamara Antolová a trojica Laura Mia Mati, Laura Liptáková a Alžbeta Králová robili figurantky, čo bolo pre ne iste veľkým prínosom a aj ony, ako gymnastky mali možnosť získať cenné skúsenosti. 

Ešte pred začiatkom workshopu sa Nikolay zúčastnil aj tréningu v domácom klube Akrobatickej gymnastiky a Fitness, kde pomáhal pri nácviku akrobatických prvkov našim reprezentantkám a aj ostatným súťažným formáciám.

V rámci workshopu predstavili prednášajúci úvod do športovej akrobacie, spolu s prípravnými cvičeniami, ktoré pomôžu k dosiahnutiu náročnejších akrobatických prvkov. Rozprávali o tom, ako jednotlivé cvičenia zaradiť do tréningu a ako správne tréning viesť zaujímavou formou.

Druhý deň, sa viedol celý vo veľmi príjemnej atmosfére, kde sme si tréneri mali možnosť vyskúšať jednotlivé úchopy v akrobatických prvkoch, ako s figurantkami tak aj navzájom.

Posledný deň bol zameraný na tvorbu choreografie, kde mal Amir pripravené zaujímavé praktické cvičenia na rozvoj muzikality gymnastiek a gymnastov. Vysvetľoval, čo je pri tvorbe choreografie dôležité, aký je postup a čo môže byť pre choreografa inšpiráciou. Okrajovo sa dotkol aj základných pravidiel pri stavbe jednotlivých formácii ako duo a trio.

Zaujímavé ukážky dopĺňali cvičenia. Na záver si tréneri s gymnastkami mali možnosť vyskúšať tvorbu originálnej choreografie na princípe dohmatu.

Workshop zhodnotilii všetci účastníci veľmi pozitívne, ďakujeme Európskej gymnastike za možnosť pracovať s najlepšími a veríme, že sa rozvoj športovej akrobacie na Slovensku rozbehne tým správnym smerom.

Fotogaléria je tradične dostupná na FB stránke SGF

 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu