UNIVERZIÁDA 2023 - KVALIFIKAČNÉ SÚŤAŽE

Univerzitné hry v Číne mali covidovú prestávku a pôvodne plánované na rok 2021 sa konajú práve teraz v Chengdu. 

Naši reprezentanti, Barbora Mokošová a Volodymyr Otreshko absolvovali kvalifikáciu.

Barbora Mokošová postúpila na svojom najsilnejšom náradí, na bradlách do finále zo 4. miesta. Rovnako senzačne aj na kladine postupuje z 8. miesta. Uvidíme ju teda cvičiť vo finálových súťažiach v sobotu, 5.8.2023 od 6:55 nášho času začína sled, kde sa predstaví na bradlách. Od 12:55 začínajú súťaže, kde bude pretekať na kladine. 

Foto: Roman Benický

Volodymyr Otreshko absolvoval celý viacboj a v kvalifikácii skončil na 52. mieste s celkovým počtom bodov 71,730. Najlepšie umiestnenie si zapíše za zostavu na bradlách, kde obsadil 49. miesto (12,566 bodu). Vlado bohužiaľ pokazil zostavu na svojom najsilnejšom náradí, na koni s držadlami, kde veril, že by sa bol mohol dostať do finále. Avšak aj taký je šport a my mu ďakujeme za reprezentáciu!

"Atmosféra je výborná, všetci sú veľmi priateľskí a naladený na výkony. Súťažilo sa mi super, bol som pripravený na 100%. Pódiovy tréning priebehol perfektne aj keď to bol hneď prvý tréning po prílete do Číny," zveril sa náš reprezentant. "Na samotnej kvalifikácii sa mi tiež cvičilo super, až na koňa, kde sa mi nepodarila moja zostava. Čo ma veľmi mrzí, pretože to je moje najlepšie a najobľúbenejšíe náradie, kde by som mohol bojovať aj o finále. Z pretekov odnášam hlavne skúsenosti z veľkého podujatia, ktoré som ešte nemal a veľa motivácie a inšpirácie do tréningu."

Blahoželáme obom pretekárom k výkonom, držíme palce vo finále a ďakujeme za reprezentáciu! 


 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu