SEMINÁR TRÉNERIEK A ROZHODKÝŇ ŠPORTOVÉHO AEROBIKU

Počas víkendu (4.-5.2.2023) sa v Nitre uskutočnil interaktívny seminár pre trénerov a rozhodkyne športového aerobiku. 

Zúčastnilo sa ho 22 trénerov, 10 rozhodkýň a vyše 40 pretekárok sa vystriedalo pri praktických ukážkach a cvičeniach. V sobotu sa sa zo svojimi ukážkami predstavili dievčatá z KŠA Stará Turá. 

Informácie od prednášajúcich im pomohli zorientovať sa aj v silovej príprave, v prevencii proti zraneniam, kde sa využívalo veľa prvkov z dynamicko neuromuskularnej stabilizácie (DNS system).

V sobotu program obohatil športový psychológ Peter Kuračka, ktorý dal účastníkom"návod" ako zvládať stres z pohľadu trénera a pretekára.

Reprezentačné trénerky Anita Lamošová a Katarína Šanková prispeli svojimi skúsenosťami a znalosťami z medzinárodného letného kempu a dievčatám aj trénerkám vysvetlili nácvik prvkov obtiažnosti.

S rozhodcovskými skúsenosťami a poznatkami sa podelila Petra Tomková. 

V nedeľu boli medzi školiteľmi aj Branislav Mišovič z FitClinic, ktorý prednášal o silovom tréningu a jeho mieste v tréningovom procese a Juraj Pecho, ktorý vysvetlil aj na praktických ukážkach, ako by mala vyzerať prevencia vzniku zranení v športovom aerobiku.

"Program bol veľmi výživný a odozva treneriek pozitívna. Chceli by sme poďakovať aj pani prezidentke SGF Monike Šiškovej za jej čas a privítanie našich tréneriek v sobotu na seminári, všetkým školiteľom a školiteľkám, ako aj dievčatám, ktoré prišli cvičiť a vyskúšať si rovno tréningové postupy," zhodnotila seminár predseníčka sekcie športového aerobiku Karin Danielová. 

Ďakujeme KŠA Nitra za organizáciu a ZŠ Fraňa Mojtu za poskytnutie priestorov, všetkým trénerkám a rozhodkyniam za účasť a veríme, že si všetci odniesli zo semináru cenné informácie!

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu