SKVELÉ VÝSLEDKY ŠPORTOVÝCH AEROBIČIEK V PORTUGALSKU

Slovenská výprava športových aerobičiek sa vracia z portugalského Cantanhede s krásnymi výsledkami. 

Veľký úspech zaznamenala naša najlepšia seniorská reprezentantka v športovom aerobiku Alena Učňová. "V sobotňajšej kvalifikácii, ktorá bola nabitá zvučnými menami majsteriek sveta a Európy predviedla veľmi koncentrovaný výkon, ktorý jej priniesol 7. miesto a zaradil do elitnej skupiny finalistiek. Alenka vo finále potvrdila, že je excelentnou pretekárkou. Jej výkon rozhodcovia ohodnotili skvelou známkou 19,600 bodu, ktorá jej priniesla opätovne 7. miesto, za bronzovou medailistkou zaostala len o 0,300 bodu," zhodnotila výkon Aleny Učňovej trénerka Oľga Kyselovičová. 

Vychutnajte si aj jej zostavu

Slovenský výprava prichádza aj s medailou. V medzinárodnej súťaži, ktorá sa konala pred pretekmi svetového pohára sa v kategórii AG umiestnila na 3. mieste Nelly Osvaldová. Nelly kvalifikáciu vyhrala, v semifinále sa umiestnila na 4. mieste a vo finále si nakoniec vybojovala bronzovú medailu. 

Súťažili aj juniorky, obe naše reprezentantky sa prebojovali do 24 členného semifinále. Semifinále v súťažiach aerobičiek je novinka. Postupuje najlepších 24, pričom maximálne 3 z každej krajiny. Nikola Švecová skončila na 17. mieste (17,750 bodu) a Dorotka Orthová na 18. mieste (17,700 bodu). 

Dievčatá sprevádzala trénerka Oľga Kyselovičová a rozhodkyňou bola Katarína Šanková. 

Všetkým pretekárkam blahoželáme k výkonom, ďakujeme za reprezentáciu a tešíme sa na nich na 25. ročníku Slovak Aerobic Open. Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v športovom aerobiku sa uskutočnia 12.-14.4.2024 v športovej hale na Junáckej 8 v Bratislave. Ste srdečne vítaní!

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu