SÁRA SURMANOVÁ NA FIG APPARATUS WORLD CUP V COTTBUSE

V nemeckom Cottbuse sa uplynulý týžden uskutočnili prvé preteky série FIG Apparatus World Cup. Slovensko reprezentovala Sára Surmanová (KGŠ Slávia Trnava). Predstavila sa na kladine, kde obsadila 35. miesto so ziskom 11,033 bodu. 

Sprevádzal ju tréner Mikalai Hradoukin a rozhodkyňou bola Michaela Černáková, ktorá sa s nami podelila o svoje postrehy:

"V Cottbuse sme videli preteky na veľmi vysokej úrovni so silnou svetovou konkurenciou. O zlaté kovy bojovali viaceré hviezdy, ktoré majú skúsenosti z veľkých podujatí vrátane olympijských hier napr. Alice D’Amato, Eli Seitz, Tisha Volleman ako i legendárna Oksana Chusovitina.

V kvalifikácii bolo mierne cítiť, že ide o prvú súťaž v sezóne, kedy sa mnohé gymnastky výkonnostne ešte len rozbiehajú, ale vo finále na jednotlivých náradiach to vôbec nebolo poznať a gymnastky podali stabilné a silné výkony.

Napriek tomu, že Sára pretekala po dlhšej pauze kvôli zraneniam a zdravotným problémom, svoju zostavu na kladine predviedla s plným nasadením a sebavedome. Avšak nevyhla sa jednému pádu a nakoniec odchádza z prvej súťaže so znamkou 11,033 bodu."

KOMPLETNÉ VÝSLEDKY

Sáre ďakujeme za reprezentáciu a želáme zdarnú prípravu pred blížiacimi sa Majstrovstvami Európy 2023 v tureckej Antalyi!

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu