MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA ŽIAČOK 2022 - KATEGÓRIE "B"

V sobotu pokračovali súťaže o tituly Majsteriek Slovenska v Nových Zámkoch pretekmi v "B" kategóriách žiačok, junioriek a senioriek. 

Zo správy hlavnej rozhodkyne, Soni Kremnickej vyberáme:

"V sobotu bola účasť na súťažiach "B" kategórií početnejšia. Je možné konštatovať, že "B" súťaž je na vyššej výkonnostnej úrovni, než to bolo v minulosti. V kategórii najmladších žiačok sme videli 14 pretekárok - milo prekvapili dievčatá z Akadémie ŠG Košice a GaF Žilina, ale treba spomenúť aj veľmi pekné výkony v podaní dievčat zo Sláve GC BA, Gy-Ta Poprad, GK Nové Zámky a GK Pavlo Trenčín.

V mladších žiačkach súťažilo 20 dievčat, z toho prvých 10 umiestnených malo veľmi vyrovnanú výkonnosť. Pevne verím, že mnohé z týchto pretekárok uvidíme o rok na MSR súťažiť v "A" kategórii. To isté platí aj o starších žiačkach. Niektoré pretekárky zo Slávia GC BA, KGŠ Slávia Trnava, AŠK Inter BA, ŠK ŠG GY-TA Poprad, Akadémia ŠG Košice, KŠG Detva a GK ŠK UMB BB predviedli pekné a čisté zostavy.

Junioriek "B" bolo spolu 6, seniorky boli dve. Sú veľkým prínosom pre túto súťaž. Menšie dievčatá k nim vzhliadajú, pre divákov sú ich zostavy najatraktívnejšie a patrí im veľká vďaka, že sa dokážu tomuto náročnému športu naďalej venovať a vzorne reprezentovať svoj klub a slovenskú gymnastiku na domácej pôde."

 

Medzi ženami štartovali 2 pretekárky, Nella Novotná (AŠK Inter Ba) vyhrala pred Natáliou Petrovičovou (Slávia GC Bratislava). 

 

Juniorky boli početnejšou kategóriou, štartovalo 6 pretekárok z 5tich klubov.

1. miesto - Miriam Keresztésová (GK Nové Zámky)

2. miesto - Vivien Kállay (XBS Šamorín)

3. miesto - Michaela Deáková (Slávia GC Bratislava)

 

Najpočetnejšou kategóriou bola kategória starších žiačok, kde štartovalo 23 pretekárok z 10tich klubov.

1. miesto - Sára Bucová (Slávia GC Bratislava)

2. miesto - Laura Belicová (KGŠ Slávia Trnava)

3. miesto - Xénia Rzounková (Slávia GC Bratislava)

 

Mladších žiačok štartovalo v Nových Zámkoch 20 z 9tich klubov.

1. miesto - Dorota Čurgaiová (GaF Žilina)

2. miesto - Zoe Zara Ďurinová (KGŠ Detva)

3. miesto - Monika Ivaničová (GK ŠK UMB Banská Bystrica)

 

V kategórii najmladších žiačok cvičilo 14 pretekárok z 9tich klubov.

1. miesto - Sofia Szaszi (Akadémia ŠG Košice)

2. miesto - Adela Marko (GaF Žilina)

3. miesto - Zoja Sukeníková (Akadémia ŠG Košice)

 

Preteky v Nových Zámkoch prebehli počas oboch dní bez problémov aj vďaka organizátorovi, Gymnastickému klubu Nové Zámky, ktorý pripravil preteky na výbornú a zároveň ďakujeme aj rozhodkyniam za ich náročnú prácu!

Všetkým pretekárkam aj ich trénerkám a trénerom bahoželáme k výkonom a veríme, že viaceré pretekárky budeme v budúcom roku vidieť súťažiť už v "A" kategóriách.

 

KOMPLETNÉ VÝSLEDKY MSR ŽIAČOK


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu