JOZEF MIKULA OSLAVUJE VÝZNAMNÉ ŽIVOTNÉ JUBILEUM

Pán Jozef Mikula oslavuje dnes 85te narodeniny. Patrí medzi najvýznamnejšie rozhodcovcké osobnosti Slovenska.

Jozef Mikula sa športe pohybuje od 8 rokov. Začínal v Sokole, potom pôsobil v klube Vinohrady a v klube Slávia UK Bratislava. Je niekoľkonásobný majster Slovenska na náradí ako aj akademický majster Slovenska. Bol členom družstva Slovenska, ktoré sa prvýkrát v histórii Slovenska zúčastnilo v roku 1957 na majstrovstvách Československa pod vedením pána Ladislava Kornoša. Bol účastníkom ČSR výpravy na EXPO 1967 v Montreale spolu s Vierou Čáslavskou, Štastným, Gajdošom, Špačkom a ďalšími.
Medzinárodným rozhodcom je od roku 1970.

Bol aktívnym medzinárodným školiteľom rozhodcov, ako aj vedeckým pracovníkom. Robil prednáškovu činnosť, publikoval vedecké články z oblasti gymnastiky a bol autor piatich patentov z oblasti športového náradia.

Jozef Mikula pôsobil ako rozhodca na mnohých MS, OH, ME. Odrozhodoval viac ako 200 medzištátnych a medzinárodných pretekov, z toho Olympijské hry v Moskve, 16-krát Majstrovstvá sveta a 15-krát Majstrovstvá Európy.
Bol mu udelený čestný odznak medzinárodneho rozhodcu FIG. Obdržal bronzové olympijské kruhy od Slovenského olympijského výboru; diplom od prezidenta Medzinárodného olympijského výboru Juana A. Samarancha, je čestným členom Slovenskej gymnastickej federácie.

Všetko najlepšie!

Foto: archív Slávia UK Bratislava

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu