GYMNASTIK INTERNATIONAL 2023

Počas uplynulého víkendu sa slovenská výprava moderných gymnastiek zúčastnila medzinárodnej súťaže vo Fellbach-Schmiden (GER).

Juniorská spoločná skladba s trénerkou Martinou Šagovou mala premiéru na veľkej súťaži. Bohužiaľ, nevyhli sa chybám a obsadili poslednú 9. priečku v konečnom hodnotení.

V zostave s 5timi švihadlami si zapísali 18,900 bodu a 9. priečku. Zostava s 5timi loptami im vyšla lepšie, obsadili 8. miesto za 23,600 bodu.

Medzi jednotlivkyňami sa v juniorskej kategórii predstavili Xénia Benkovitsová (TJ Sokol Bratislava I Vinohrady) a Laura Fučelová (KMG Tanja Martin). Obe sa prebojovali do finále. Xénia s obručou a Laura s loptou.

Vo finále si Xénia Benkovitsová vybojovala 8. miesto so ziskom 27,050 bodu. 

 

Laura Fučelová skončila rovnako na 8. finálovom so známkou 22,950 bodu. 

 

Medzi seniorkami pretekala Tereza Šaranová (Slávia STU Bratislava). V silnej konkurencii skončila vo viacboji na 17. mieste s celkovým počtom bodov 98,100. Najlepšie jej vyšla zostava s kuželami kde získala 16. miesto.  

 

Jednotlivkyne sprevádzala trénerka Ľubov Kilianová a rozhodkyňou bola Lenka Koteková. 

Dievčatá onedlho čakajú ďalšie medzinárodné súťaže a Majstrovstvá Európy sa tiež nezadržateľne blížia. Želáme im teda veľa energie do ďalšieho tréningu a ďakujeme za reprezentáciu! 

VÝSLEDKY

Foto: Ulrich Fassbender

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu