MICHAELA ŽATKOVÁ 59. VO VIACBOJI NA MAJSTROVSTVÁCH SVETA 2023

Na 40. majstrovstvách sveta senioriek v modernej gymnastike vo Valencii (ESP) sa naša pretekárka Michaela Žatková umiestnila na v celkovom poradí viacboja na 59. mieste so ziskom 79,050 bodu.  

Najlepšie umiestnenie si zapíše za zostavu zo stuhou, skončila na 47. mieste so ziskom 25,850 bodu. 

  • zostava s loptou - 48. miesto - 27,900 bodu
  • zostava s obručou - 62. miesto - 25,3000
  • zostava s kuželami - 68. miesto - 24,950 bodu 

"Miška Žatková vo Valencii predviedla stabilný výkon. Najviac sa teším zo zostavy s loptou, ktorú cvičila prvú a v zostave sa vyhla veľkým chybám. Za túto zostavu dostala aj najvyššie bodové hodnotenie, ktoré odštartovalo súťaž na majstrovstvách sveta. V ostatných zostavách sa bohužiaľ nevyhla chybám, ktoré ju stáli body aj umiestnenie. Ako trénerka samozrejme vždy chcem lepšie predvedenie, ale myslím si, že predviedla, čo momentálne dokáže," zhodnotila výkon pretekárky jej trénerka Dominika Dubná. 
"V lete sme zapracovali viac aj na fyzickej prípave a doplnili tréningy v telocvični o tréningy zamerané na prípravu tela - kondičné aj silové tréningy. Myslím si, že sme tak na dobrej ceste zvyšovať Miškinu výkonnosť. V najbližšej dobe ju čaká oddych a nácvik nových obtiažností.  
Do novej sezóny vstupujeme s novými výzvami najmä tými vlastnými."

V sobotnom finále viacboja, kde sa predstavilo 18 najlepších pretekárok z kvalifikácie zvíťazila Darja Varfolomeev (ITA) 137,450 b., pred Sofiou Raffaeli (ITA) 135,700 b. a Dariou Atamanov (ISR) 131,400 b. 

Súťaže vo Valencii pokračovali viacbojom spoločných skladieb. Seniorky cvičili zostavu s 5timi obručami a zosztavu s 3ma stuhami a 2ma loptami. Zlatú medailu si odnášajú Izraelky, druhé skončili gymnastky z Číny, na treťom mieste sa umiestnili domáce Španielky. 

V súťaži tímov, kde sa sčítavajú výsledky jednotlivkýň aj spoločných skladieb vyhralo Bulharsko pred Nemeckom a Talianskom. 

V nedeľu sa Majstrovstvá sveta vo Valencii skončili finálovými súťažami spoločných skladieb. V zostave s 5timi obručami vyhrala Čína pred Španielskom a Talianskom. V zostave s 3 stuhami a 2 loptami si zlato odnáša Izrael, pred druhou Čínou a Ukrajinou na treťom mieste. Piatkový viacboj 

Ďakujeme Miške Žatkovej za reprezentáciu Slovenska, rovnako jej trénerke, Dominike Dubnej za prípravu a Ivane Motolíkovej, ktorá nás reprezentovala v radoch rozhodkýň. 

Odkaz na výsledky nájdete TU 

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu