"EURÓPSKA GYMNASTIKA" ORGANIZOVALA KURZ PRE TRÉNEROV

Európska Gymnastika organizovala koncom novembra seminár pre trénerov športovej gymnastiky žien vo Frankfurte nad Mohanom zameraný predovšetkým na choreografickú a umeleckú stránku zostáv, prednášateľom bol Patrik Kiens. Súčasťou boli aj prednášky psychológie s Hilou Harel (ISR), psychologičkou spolupracujúcou s gymnastickou federáciou v Izraeli, ktorá trénuje aj gymnastický top team a tiež iných vrcholových športovcov.

Školenia sa zúčastnili Michaela Černáková a Ksenia Kuksa. 

"Celý seminár sa niesol v priateľskej atmosfére s množstvom praktických cvičení a hier. Patrick nám v praxi ukázal ako pracovať s gymnastkami a docieliť, aby sa z detí stal "lepší materiál" na choreografiu, tiež nám ukázal ako splniť jednotlivé požiadavky na Artistry podľa súčasných pravidiel," píše Michaela, "prezradil nám najnovší vývoj v rozhodcovskom pohľade z FIG-u a načrtol vízie do budúcnosti."

Účastníci sa tiež naučili ako hodnotiť jednotlivé požiadavky týkajúce sa prevedenia a choreografie z pohľadu rozhodkýň. 

Na prednáškach z psychológie si tréneri vzájomne vymieňali tipy a triky do praxe. Zdieľali, čo fungovalo a prečo. Pani Harel poukazovala na množstvo vedeckých výskumov a vysvetľovala ako funguje psychika (nielen u gymnastiek) a ako našim gymnastkám vytvoriť lepšie a zdravšie prostredie pre dosiahnutie ich cieľov.

"Sme s Kseniou rady, že sme mohli byť súčasťou tohto podujatia a o nadobudnuté vedomosti a zážitky sa radi podelíme s trénermi a rozhodkyňami, píše ďalej Michaela, "mnohí z nás debatovali o svojich gymnastkách ešte aj cestou na Christmas market, čo svedčí o tom, že sa zúčastnili všetko ľudia naozaj s vášňou pre gymnastiku."

Veríme, že naše obe trénerky nadobudli množstvo cenných skúseností a že ich motivujú do ďalšej práce s gymnastikou. Ďakujeme aj za sprostredkovanie informácii z kurzu a aj za takúto formu reprezentácie našej federácie na gymnastickom poli.

 

 

 

 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu