Elek Mátolay Memoriál úspešný pre naše reprezentantky v ŠG žien

Naše reprezentantky v športovej gymnastike  úspešne reprezentovali v sobotu, 23.4. v Maďarsku na medzinárodných pretekoch Elek Mátolay Memorial.

Družstvo SVK obsadilo 3.miesto (Ušáková, Dobrocká, Piliarová)

V karegórii žiačok predviedli veľmi dobré výkony Lucia Piliarová, ktorá obsadila 8.miesto a Nela Ostrihoňová s umiestnením na 11.mieste, pred ktoré sa dostali len pretekárky z gymnasticky vyspelých krajín Francúzska a Rumunska. Veľmi dobrý výkon podala i treria pretekárka Lili Murínová na kladine, ale nezdary na preskoku a bradlách ju obrali  o výrazne lepšie umiestnenie.

V súťaži junioriek po veľmi dobrom výkone sa Lucia Dobrocká umiestnila na výbornom 2. mieste jednotlivkýň a Ema Bažíkova po dobrom výkone na 7. mieste. Dobrý výkon podala aj naša tretia reprezentantka Sofia Baňovičová, ktorej k dobrému umiestneniu zabránilo vynechanie preskoku kvôli zraneniu.

Naše reprezentantky v silnej konkurencii  pretekárok z Francúzka, Maďarska, Fínska, Poľska, Rakúska, Srbska, Slovinska sa nestratili a kvalifikovali sa na nedeľné finálové preteky na jednotlivyich náradiach. 

Medzi žiačkami sa na kladine predstaví Lili Murínová, na bradlách Lucia Piliarová a na akrobacii Nela Ostrihoňová i Lucia Pilarová.

Juniorky si zabezpečili finále na preskoku - Ema Bažílová, na kladine a prostných  - Lucia Dobrocká a na bradlách sa predstavia Lucia Dobrocká a Sofia Baňovičová. 

V kategórii žien si finále na bradlách a kladine zabezpečila svojim výkonom Sára Surmanová a Adela Balcová je náhradníčka na bradlách. 

Elene Ušákovej k lepšiemu umiestneniu vo štvorboji zabránili nezdary na kladine a bradlách.

Dievčatám k doterajším výkonom gratulujeme a vo finále držíme palce. 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu