Do Tokia sa teší, berie si aj Žofku

Barbora Mokošová odlieta v piatok na svoju druhú olympiádu. Cíti sa byť pripravená a cieľom je prejsť viacboj bez zaváhania. V Tokiu sa bude súťažiť bez divákov, priamo na ploche však bude našej reprezentantke fandiť jej milovaný talizman.

Ako sa tešíš na svoju druhú účasť na OH?
Veľmi sa teším na druhú olympiádu. Rio v roku 2016 bolo pre mňa splneným snom, po ktorom som  určitú dobu nevedela, čo bude ďalej. Vážne som sa zranila, podstúpila som operáciu a týždeň pred ďalším významným podujatím, ktorým vtedy boli majstrovstvá sveta, som si natrhla šľachu v druhej nohe. Bolo to pre mňa veľmi náročné obdobie, vedela som však, že sa chcem vrátiť a o to viac si cením, že som si vybojovala miestenku do Tokia.

Všetku prípravu si smerovala do Tokia. Ako prebiehali posledné týždne?
Boli veľmi náročné. Absolvovala som Svetový pohár vo Varne, následne preteky v Ghente, sústredenie v Prahe a zvyšných pár dní do odletu sa venujeme už iba dolaďovaniu detailov. Spoločne s trénerom robíme všetko pre to, aby som bola stopercentne pripravená. 

Môže súťažný deficit z minulého roka nepriaznivo ovplyvniť priebeh olympijskej súťaže?
Samozrejme. Síce za sebou nemáme toľko súťaží, ako sme mávali pred pandémiou, ja som ich však absolvovala celkom dosť, takže som sa „vypretekala“. Celá sezóna bola nasmerovaná do Tokia, myslím si, že sme zvolili dobrú cestu, teraz už len musíme čakať, ako to celé dopadne. 

Ako vnímaš fakt, že OH budú bez divákov?
Momentálna situácia je taká, aká je a musíme to všetci akceptovať. Za seba poviem, že som rada, že sa to napokon celé nezrušilo. Samozrejme, že bez divákov bude iná atmosféra, bude to hluché, ale aj napriek tomu sa veľmi teším, že budem súčasťou týchto olympijských hier.

S akým cieľom cestuješ do Tokia?
Celý viacboj chcem prejsť bez zaváhania, presne tak, ako mám natrénované. Spravím maximum pre to, aby som sa umiestnila čo najlepšie.

Aký talizman si berieš zo sebou?
Ide so mnou Žofka. Už má pobalené veci, dokonca aj pas. My dve jednoducho nemôže v Tokiu chýbať.



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu