Slovenské reprezentantky majú za sebou štart na Flanders International Team Challenge 

Slovenské reprezentantky majú za sebou štart na medzinárodných pretekoch "Flanders International Team Challenge". 

Vystúpenie našich reprezentantiek hodnotí asistentka reprezentačného trénera Katarína Krekáňová: "Lucia DOBROCKÁ  má svoj debut medzi juniorkami na medzinárodných pretekoch za sebou. 
Aj keď sa nevyhla pádom, v silnej konkurencii sa cvičením nestratila, v celkovom hodnotení viacboja obsadila 23. miesto (43.466), najlepšie umiestnenie dosiahla na preskoku, 12. miesto (11,900). 
Čo je ale najdôležitejšie, páčila sa, získala obrovskú skúsenosť a urobila dôležitý krôčik k MEJ a EYOF 2022.
Potrebné je pokračovať v tvrdej práci i naďalej a výsledky sa určite dostavia".                                                                   

V seniorskej kategórii nás reprezentovala trojica pretekárok v zložení Barbora MOKOŠOVÁ, Radka KALAMÁROVÁ a Sára SURMANOVÁ. "Barča potvrdila svoju stabilnú formu, vyzerala veľmi dobre a elegantne (50,083b.). Nás teší, že jej v tak nabitom poli  kvalitných pretekárok opäť neušlo finále na jej disciplíne-bradlách" hodnotí Katarína Krekáňová.

Žiaľ, finálová zostava nevyšla podľa predstáv, zaváhanie v úvode zostavy Barborku stálo cenné desatinky v celkovom hodnotení. So známkou 13,225 obsadila 7.miesto. Na stupňoch víťazov vo finále na bradlách stáli:                                                                                                   

1.DERWAEL Nina, 14,900, BEL
2.DE JESUS DOS SANTOS Melanie, 14,575, FRA
3.VILLA Giorgia, 13,925, ITA

"Sára zašla v momentálnej forme a situácii po jeden a polročnej absencii súťaží svoje "životné" preteky (46, 758b.). Radka s chybami na kladine a prostných (45,341b). Družstvo v trojici skončilo na konci výsledkovej listiny, ale dievčatá urobili to, na čo momentálne majú. Zázraky sa nedejú, je vidieť, že dlho nesúťažili. Najväčšie zrážky mali za choreografie a gymnastické cvičebné tvary. V takejto VIP gymnastickej  zostave to bolo cítiť ďaleko intenzívnejšie.  A v neposlednom rade celkový výkon výrazne  ovplyvnili nízke východzie známky. Dievčatá majú ešte necelý rok do ME 2022, vieme kde máme nedostatky a slabiny, treba na nich začať tvrdo pracovať a veríme, že do ME sa posunieme smerom vpred" hodnotí Katarína Krekáňová. 

výsledky

FOTO: Filippo Tomasi


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu