BARBORA MOKOŠOVÁ V SÉRII FIG WORLD CUP 2024

Séria 4 pretekov FIG World Cup odštartovala v Egypte. Cairo Gymnastics World Cup sú prvé preteky z tejto séria, ktoré môžu viesť ku kvalifikácii na Olympijské hry v Paríži. Kvalifikačná schéma ponúku 8 miest pre ženy a 12 miest pre mužov, ktorí vzídu práve z pretekov série FIG World Cup. Na každom náradí sa môžu v redukovanom poradí kvalifikovať 2 pretekári/pretekárky s najlepším skóre, ktoré vznikne sčítaním výsledkov 3 najlepších zo 4 pretekov FIG World Cup. 

O tieto miestenky bojuje aj Barbora Mokošová. V Káhire (EGY) sa počas víkendu predstavila na bradlách a na kladine. Na bradlách obsadila celkové 20. miesto so známkou 12,633 bodu. Na kladine skončila na celkovom 13. mieste so známkou 12,670 bodu, kedy ju od 8 členného finále delilo 0,030 bodu. 

Bodovaných je prvých 16. miest v celkovom poradí, v redukovanom sa potom zobrazujú iba tie pretekárky, ktoré sa na olympijské hry ešte môžu kvalifikovať. Barbora Mokošová momentálne figuruje na kladine na 8. mieste s 10timi bodmi (už v redukovanom poradí). 

Už vo štvrtok, 22.2. štartujú v Cottbuse (GER) 2. preteky FIG World Cup, pod názvom Turnaj majstrov. Barbora sa vo štvrtok predstaví na bradlách, na kladine bude cvičiť v piatok. Víkend je vyhradený na finále na všetkých ženských aj mužských náradiach. Pripravený je aj live prenos z finálových súťaží a my veľmi držíme Barborke palce a veríme, že ju tentoraz vo finále uvidíme.  

Tréner Martin Zvalo a Barbora Mokošová na pretekoch v Káhire


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu