Z Japonska poslal správu aj medzinárodný rozhodca Ľuboš Rupčík

V Japonsku na Majstrovstvách sveta 2021 sa nachádza aj náš medzinárodný rozhodca športovej gymnastiky mužov Ľuboš Rupčík, ktorý bol nominovaný Medzinárodnou gymnastickou federáciou (FIG ) ako D1 rozhodca na kruhoch. O priebehu šampionátu z jeho pohľadu nás informoval v nasledujúcej správe.

„Účasť pretekárov na týchto Majstrovstvách sveta je o niečo nižšia vzhľadom k tomu, že ešte pred nedávnom sa konali LOH v Tokiu, ktoré sú pre väčšinu pretekárov vrcholom súťažnej sezóny. Z tohto dôvodu vyslali niektoré štáty do dejiska MS nekompletné tímy, ale tiež dali šance mladšej generácii gymnastov. 
No i napriek tomu kvalita pretekárov je tu veľmi vysoká. Výsledky sú ale aj prekvapivé, na popredných priečkach sa umiestňujú gymnasti aj z krajín, ktoré nie sú gymnastickými veľmocami.
Všetci tu musíme dodržiavať veľmi prísne epidemiologické opatrenia. Aj napriek tomu musel organizátor pre pozitívneho športovca preteky po piatom kvalifikačnom slede prerušiť. Celá pretekárska hala, všetky náradia, vrátane tréningovej haly sa museli dezinfikovať, čím sa celý program pretekov predĺžil o dve hodiny.

Posledný sled začínal až o 21.00 a končil o 23.00, čo bolo či už pre pretekárov alebo rozhodcov veľmi neskoro.
Rozhodovanie mužskej časti týchto Majstrovstiev sveta, ako aj práca rozhodcov je bezproblémová. Na kruhoch neboli podané žiadne protesty.“

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu