SEBASTIAN SAMSON MÁ ZA SEBOU PREMIÉRU NA MAJSTROVSTVÁCH SVETA

Sebastian Samson z ŠK UMB Banská Bystrica má za sebou kvalifikáciu na prvých veľkých medzinárodných pretekoch a rovno na 2. Majstrovstvách sveta juniorov v športovej gymnastike, ktoré sa konajú v tureckej Antalyi.

V kvalifikácii viacboja obsadil 91. priečku spomedzi 117 pretekárov. Podľa slov trénera, cvičil čisto, vyvaroval sa veľkých chýb a odcvičil všetky zostavy v štandarde, ktorý má natrénovaný.

Účinkovanie Sebastiana Samsona a zhodnotenie úrovne pretekov pre nás už tradične pripravil medzinárodný rozhodca Ľuboš Rupčík.

"Sebastian zanechal veľmi slušný dojem. Cvičil na hranici svojich možností. Pre jeho motiváciu do ďalšieho tréningu je účasť na taktomto podujatí určite prínosom.

Videl som ho cvičiť na kruhoch, na akrobacii a na preskoku. Zacvičil svoj štandard. Zanechal veľmi slušný dojem a dôstojne aj s trénerom Andryim Krasnozhonovom reprezentovali Slovensko. Vystupovali veľmi dobre a zodpovedne. Musím ich pochváliť a rovnako zhodnotil ich výkon aj predseda sekcie športovej gymnastiky mužov, tréner Martin Zvalo.

Čo sa týka úrovne súťaže, sú tu pretekári, presne ako na juniorských pretekoch, vysokej úrovne, ktorú reprezentujú Číňania, Japonci, Taliani, ale aj Arménci. Je tu priemer, ale samozrejme, sú tu aj slabí pretekári. Prekvapil Kolumbijčan, ktorého hádam nikto nepoznal. Čo sa týka kvality a úrovne, niektorí chlapci sa približujú aj k mužskýmzostavám. Čo sa týka družstiev, tak Taliani už majú nastolenú takú úroveň, že o uch výkonoch nikto nepochyboval, ale čo ma prekvapili, boli Arménci, ktorý skončili štvrtí v družstvách. Cvičili náročné zostavy, ale cvičili aj veľmi čisto. Uvidíme vo finále viacboja, či Kolumbijčan potvrdí svoj výkon z kvalifikácie."

Blahoželáme Sebastianovi k jeho premiére a ďakujeme celej výprave za vzornú reprezentáciu Slovenska!

SPRÁVA VEDÚCEJ DELEGÁCIE


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu