Majstrovstvá Európy v modernej gymnastike

    V pondelok, 13.júna 2022, odišla prvá časť slovenskej reprezentácie do izraelskej metropoly Tel Aviv. Ten sa stane dejiskom Majstrovstiev Európy v modernej gymnastike.
    Od 15. do 19. júna si tu dajú súťažné dostaveníčko najlepšie moderné gymnastky z celej Európy, aby sa porovnali a zabojovali o najvyššie európske pocty. V konkurencii najlepších individuálnych pretekárok budú súťažiť aj naše seniorky, ktoré sa predvedú v štvorvoji, kde zacvičia zostavy so všetkými štyrmi náčiniami (obruč - stuha - lopta - kužele) a juniorky, ktoré predvedú po dve zostavy. 
    Svoje želiezko v ohni budeme mať aj v spoločnej skladbe senioriek, ktorá vystúpi s dvomi skladbami. Súťažiť budú so szostavou s piatimi obručami a so skladbou s dvomi loptami a tromi stuhami. Spoločná skladba tvorí druhú časť slovenskej výpravy. Tá do dejiska ME odlieta vo štvrtok, 16. júna 2022.    

    Naša výprava bude v nasledovnom zložení : 
Seniorky v súťaži jednotlivkýň : Michaela Žatková a Adriana Timková, ktorá na poslednú chvíľu nahradila zranenú Ninu Dzuroškovú.
Juniorky v súťaži jednotlivkýň : Tereza Šaranová a Liliana Manová 
Seniorky v spoločnej skladbe : Timea Oravcová, Barbora Valentková, Rebeca Gürtlerová, Ella Kováčová, Paulína Cvečková a Katarína Balleková. 
Trénerky jednotlivkýň : Tatiana Motolíková a Ľubov Kilianová.
Trénerky spoločnej skladby : Adela Dimová a Michaela Darnadiová.
Rozhodkyne : Ivana Motolíková (jednotlivkyne) a Dominika Selecká (spoločné skladby).
Fyzioterapeutka : Nina Nováková 
Vedúca výpravy : Monika Šišková.

    O dianí v Tel Aviv Vás budeme denne informovať na Facebook-u na stránke Slovenská gymnastická federácia. Veríme, že popri plnení si reprezentačných povinností si dievčatá nájdu chvíľu, aby nám poslali informácie a pekné fotografie, ktoré Vám radi zverejníme. 
    Pre tých z Vás, ktorí majú záujem o detailné sledovanie diania na ME v Tel Aviv ponúkame webovskú adresu podujatia : 
https://www.europeangymnastics.com/event/2022-european-championships-rhythmic-gymnastics/overview 

    Na tejto stránke nájdete aktuálne informácie usporiadateľa o predaji vstupeniek, aktuality a novinky z diania na ME, rozpisy tréningov a súťaží, výsledky a zaujímavosti.

Tak držme všetci spoločne palce, aby sa našej reprezentácii pôsobenie na ME v Tel Aviv vydarilo čo najlepšie. 

Rozpis súťaží ME Tel Aviv

Rozpis tréningov ME Tel Aviv 


      



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu