ĽUBOŠ RUPČÍK BUDE ROZHODOVAŤ V PARÍŽI

Slovenský rozhodca Ľuboš Rupčík bol oficiálne nominovaný FIG ako rozhodca na Olympijských hrách v Paríži 2024. Po účinkovaní v Riu 2016 a Tokyu 2020 sa tak predstaví už na svojich tretích olympijských hrách. 

Ľuboš Rupčík je bývalý slovenský reprezentant v športovej gymnastike. V roku 1998 obsadil ako člen juniorského držstva na MEJ v St. Petersburgu 9. miesto. Svoju trénerskú kariéru začínal v roku 2000 v klube Slávia UK Bratislava, v súčasnosti je predsedom klubu XBS Gymnastics Šamorín. 

Popri trénerskej činnosti sa venoval aj rozhodovaniu, v roku 2006 sa zúčastnil prvého kurzu medzinárodných rozhodcov a v súčasnosti patrí k medzi 33 rozhodcov športovej gymnastiky mužov, ktorý majú najvyššie medzinárodné rozhodcovské vzdelanie - brevet I. 

Ľuboš má za sebou naozaj bohatú rozhodcovskú kariéru. Odrozhodoval 40 pretekov svetového pohára, 13x sa zúčastnil na Majstrovstvách Európy, 9x na Majstrovstvách sveta. Rozhodoval na Univerzitných hrách, Európskych hrách, na Olympijských hrách mládeže a viacerých pretekoch EYOF. 

Momentálne je prodekanom pre bakalárske štúdium na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave. 

Sme radi, že máme na Slovensku uznávaného odborníka a veríme, že svoje skúsenosti bude predávať ďalej a inšpirovať mladších kolegov rozhodcov.

Blahoželáme a držíme palce v Paríži!

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu