Hodnotenie MS z pohľadu medzinárodnej rozhodkyne Zuzany Galátovej

Z  japonského Kitakyushu, kde práve prebiehajú  50. Majstrovstvá sveta v športovej gymnastike sa ozvala naša medzinárodná rozhodkyňa Zuzana Galátová.

„Po prílete do dejiska šampionátu 14. a 15. októbra som absolvovala pódiové tréningy.  Ďalšie dni, 18. a 19. októbra prebehla kvalifikácia žien, ktorú som po vyžrebovaní rozhodovala na pozícii E4 na preskoku. Výkonnosť pretekárok na tomto náradí bola rôzna, predvedené boli veľmi pekné, ale aj slabšie výkony. Pravdepodobne letné OH Tokio 2020 a únava gymnastiek spôsobili, že týchto Majstrovstiev sveta sa nezúčastnili výpravy v rovnakom zložení ako na OH v Tokiu. Viaceré výpravy dali šancu mladým gymnastkám. Tiež nie všetky gymnastky absolvovali celý viacboj, ale iba vybrané náradia. Týkalo sa to aj trojice slovenských reprezentantiek, kde každá z nich štartovala len na dvoch náradiach. Podobne to bolo aj v prípade Rebeci Andrade (Brazília), striebornej medailistky z viacboja a víťazky z finále na preskoku z OH Tokio, ktorá pretekala na 3 náradiach (okrem prostných). Z toho na preskoku a bradlách si zabezpečila postup do finále z prvého miesta.
Vysokú výkonnosť a formu potvrdili najmä pretekárky z Ruska, dlhodobo sa pekne ukazujú i gymnastky zo Švédska. USA na tieto MS vyslalo tiež mladú generáciu gymnastiek, ktoré predviedli veľmi pekné výkony.

Z dôvodu pandemickej situácie a opatrení krajiny všetci účastníci 50. Majstrovstiev sveta musia dodržiavať prísne opatrenia a karanténu, pravidelne sme všetci testovaní, máme zákaz voľného pohybu či už na hoteli, alebo mimo neho a športovej haly. Včera t.j. 20.10. sa tu objavil 1.prípad pozitívneho gymnastu z Kolumbie, z toho dôvodu na značnú dobu museli prerušiť mužskú časť pretekov a dezinfikovala sa celá športová plocha. Na dnešné finále viacboja som bola vyžrebovaná na prostné ako E4 rozhodkyňa".

Počas víkendu je na programe MS v športovej gymnastike žien finále na náradiach, v sobotu preskok a bradlá, v nedeľu kladina a prostné.


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu