Gym Festival Trnava

Gym Festival Trnava, 3. - 4.jún 2017, Trnava

Najlepšie gymnastky zabojujú o tituly už tento víkend na jubilejnom 30. ročníku Gym Festivalu Trnava.
Gym Festival Trnava je oslavou gymnastiky a prehliadkou tých najlepších gymnastických výkonov. Ako medzinárodné podujatie v športovej gymnastike žien privíta na Slovensku gymnastky zo štrnástich krajín. Fantastická súťažná atmosféra zaplní Mestskú športovú halu v Trnave už tento víkend 3. a 4. júna. Vyhlásené sú tri súťaže a udelené budú aj tri špeciálne ocenenia. 
Všetkých srdečne pozývame!

Gym Festival Trnava je prestížne gymnastické podujatie s medzinárodným pokrytím a dlhoročnou tradíciou. Z poverenia Slovenskej gymnastickej federácie je organizátorom  Klub gymnastických športov Slávia Trnava a tento rok sa uskutoční už jubilejný 30. ročník.

V rámci Gym Festivalu sú vyhlásené tri súťaže: 

49. ročník súťaže o Pohár Starobylej Trnavy 

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska junioriek a Majstrovstvá Slovenska junioriek Medzinárodné majstrovstvá Slovenska žien a Majstrovstvá Slovenska žien


Tento rok zabojujú o titul gymnastky zo štrnástich krajín. V kategórii žien sa predstaví 24 športových gymnastiek, v kategórii junioriek 30 pretekárok a v kategórii žiačok 35 pretekárok. Diváci sa môžu tešiť na pestrý prierez gymnastických výkonov. Na Gym Festival pricestujú pretekárky z Rakúska, Českej republiky, Maďarska, Poľska, Litvy, Bulharska, Chorvátska, Rumunska, Slovinska, Ukrajiny, ale aj z ďalekého Turecka, Ruska a Japonska. 

V kategórii žien budú súťažiť aj favoritky z Ruska, Rumunska a Japonska. Veríme, že o medaily zabojuje aj naša najúspešnejšia pretekárka Barbora Mokošová. Budeme jej držať palce. 

Pre kategóriu junioriek budú preteky zároveň aj nominačnými na blížiaci sa Európsky festival mládeže v maďarskom Győri. V kategórii junioriek bude jednou z favoritiek aj slovenská pretekárka Chiara Bunce žijúca v Anglicku, ktorej bol medzinárodnou gymnastickou federáciou oficiálne schválený prestup začiatkom kalendárneho roka, vďaka čomu jej bola udelená aj možnosť oficiálne reprezentovať Slovensko. 

O Pohár Starobylej Trnavy budú súťažiť žiačky v dvojčlenných družstvách. Súťaž je jednou z najstarších v Európe.

 

V súťaži žien a junioriek sa bude súťažiť okrem medailí aj o peňažné ceny, ktoré venuje klub 

KGŠ Slávia Trnava vo výške 5 000,- €. Vyhlásené budú aj špeciálne ocenenia – Memoriál Heleny Novákovej, Memoriál Jána Nováka a Memoriál Vojtecha Schöna. 


Gym Festival poctia svojou návštevou vážení hostia, ako prezident Medzinárodnej gymnastickej federácie FIG Morinari Watanabe, minister školstva Peter Plavčan, prezident SOV Anton Siekel, člen Councilu FIG a prezident TUR GF Suat Celen či prezident  CZE GF Roman Slavík. 


Príďte si vychutnať atmosféru gymnastiky a dobrej nálady, všetkých vás srdečne pozývame!

Program:

3. jún 2017 / Sobota

09.30 – 12.00 hod. 49. ročník Pohára Starobylej Trnavy

14.00 – 14.15 hod. slávnostné otvorenie Gym Festivalu

14.20 – 17.00 hod. MM SR a MSR junioriek

18.45 – 20.15 hod. MM SR a MSR žien


4.jún 2017 / Nedeľa

09.30 – 12.30 hod. finále na náradiach žien a junioriek 


Drowing of lots_girls.pdf

Drowing of lots_juniors.pdf

Drowing of lots_seniors.pdf

time table.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu