MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA MUŽOV 2022

V sobotu sa v gymnastickej hale v Šamoríne predstavili gymnasti, chlapci a muži, aby zabojovali o tituly majstrov Slovenska pre rok 2022. Vo skvelej diváckej atmosfére sa predstavilo spolu 50 gymnastov z 8mich klubov. Súčasťou Majstrovstiev Slovenska 2022 bola aj Memoriál Ladislava Kornoša, kde boli vyhodnotení mladší (ročníky 2012-2010) a najmladší žiaci (roč. 2016-2013) jednotlivci a družstvá.

"Preteky prebiehali vo vynikajúcej atmosfére. Novinkou bolo premietanie výsledkov, takže diváci mali krásny prehľad o známkach svojich detí. Celé podujatie sa vysielalo aj online, čo bolo tiež prvýkrát v histórii a dokonca aj s veľmi pozitívnymi ohlasmi." Ľuboš Rupčík, hlavný rozhodca pretekov. 

Medzi seniormi si titul Majstra Slovenska odniesol Matej Nemčovič (Slávia Gymnastické Centrum Bratislava) so ziskom 71,850 bodu.

Medzi juniormi dominoval talentovaný Oliver Kasala (Slávia GC Bratislava), ktorý získal 75,600 bodu. Vo finále na jednotlivých náradiach vyhral Kasala na kruhoch, na bradlách aj na hrazde. Na druhom mieste sa umiestnil Sebastián Samson (ŠK UMB Banská Bystrica) so ziskom 69,600 bodu. Na treťom mieste sa tesne umiestnil Peter Vidricko (Slávia GC Bratislava) za 69,000 bodu.

Juniori B: Andrej Babjak (ŠK UMB Banská Bystrica) - 59,450 bodu

Starší žiaci: Sebastián Stračina (Slávia GC Bratislava) – 67,800 bodu

Mladší žiaci A:

  1. Peter Macko (Slávia GC Bratislava) – 86,300 bodu
  2. Matúš Kalas (Slávia GC Bratislava) - 85,830 bodu
  3. Sebastián Leporis (CGŠ Prievidza) - 83,430 bodu

Mladší žiaci B:

  1. Markus Furbach (Slávia GC Bratislava) – 85,950 bodu
  2. Oliver Novotný (Samuel Piasecký Academy) - 84,550 bodu
  3. Lucas Šimko (GK Pavlo) - 83,700 bodu

Najmladší žiaci:

  1. Bruno Bučko (GK Pavlo Trenčín) – 88,800 bodu
  2. Erik Fekete (CGŠ Prievidza) - 87,300 bodu
  3. Maximilián Korman (Samuel Piasecký Academy) - 86,850 bodu

 

"Pre všetkých pretekárov to boli posledné preteky v tomto roku a niektorých aj posledné preteky vo svojej kategórii a preto veríme, že tieto ich skvelé výkony budú na nich pôsobiť motivačne a budú na sebe ďalej tvrdo pracovať, aby na budúci rok v starších kategóriách predviedli ešte kvalitnejšie výkony," zhodnotil súťaž Ľuboš Rupčík, "mohli sme vidieť veľmi kvalitné výkony najmä Olivera Kasalu, ktorý budúci rok už bude pretekať v seniorskej kategórii a je veľkým prísľubom do budúcnosti. Pochvalu si zaslúžia aj pretekári v kategórii mladších žiakov A, kde veľká časť bude v budúcom roku štartovať v kategórii starších žiakov a veríme, že v co najväčšom počte prejdú opäť do kategórie A."

Blahoželáme všetkým víťazom a ďakujeme organizátorom, klubom Slávia GC Bratislava a XBS Šamorín za výborné preteky!

 

VÝSLEDKY

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu