Šamorín

Ďalšie sústredenie v Karanténnom centre pre vrcholový športVzhľadom na pretrvávajúcu nepriaznivú pandemickú situáciu, počas ktorej sú telocvične zatvorené, sa sekcia športovej gymnastiky žien spoločne so sekciou športového aerobiku vracia do „šamorínskej bubliny“. Športové gymnastky absolvujú v Šamoríne už tretie sústredenie, aerobičky druhé.
Výprava v zložení 25 športovcov, 5 trénerov, 2 fyzioterapeuti a baletka odišla do Šamorína vo štvrtok 25.2. V Karanténnom centre stále platia prísne podmienky pre vstup, čo znamená, že sa všetci museli preukázať negatívnym výsledkom antigenového testu na ochorenie Covid-19 a následne povinne absolvovali pretestovanie PCR testami. 
Športové gymnastky budú v Šamoríne trénovať do nedele 7.3., športový aerobik ukončí sústredenie o tri dni skôr. O regeneráciu našich reprezentantiek sa opäť budú starať Zdenko Ďuriš s Ninou Novákovou. Vedúcimi výpravy za sekciu športových gymnastiek sú Mikolay Hradoukin a Katarína Krekáňová, sekciu športového aerobiku povedie Oľga Kyselovičová.

„Som rada, že po troch týždňoch môžeme opäť kvalitne trénovať v reálnom priestore a čase. Počas prvého sústredenia sme strávili v telocvični 6-8 hodín denne. Nad tréningovým programom je vždy dôležité rozmýšľať, plánovať ho a samozrejme prispôsobiť aktuálnemu stavu. Program a plán máme, verím, že dievčatá prídu už v lepšej kondícii a posunieme sa o krok vpred. Tentoraz snáď budeme môcť viac trénovať aj vonku, nakoľko počasie má byť priaznivé.“


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu