PAVOL SEDLÁK OSLAVUJE 90. NARODENINY!

Čestný člen SGF, pán Pavol Sedlák oslavuje dnes 90te narodeniny. Srdečne blahoželáme a želáme ešte pevné zdravie do ďalších rokov!

Pavol Sedlák študoval na Fakulte telesnej výchovy Karlovej univerzity v Prahe. Svoju gymnastickú špecializáciu si doplnil ďalším štúdiom na UK v Bratislave  pod vedením pedagógov p. Hatiara a p. Gajera). V rokoch 1963-1970 pôsobil ako tréner športovej gymnastiky TJ Lokomotíva Košice.

Spočiatku sa venoval mužom, kde významné úspechy dosiahol jeho zverenec Rafael Rybár, ktorý na majstrovstvách Československa získal 4. miesto. Následne začal trénovať ženy. Jeho zverenkyne Zuzana a Mária Kováčové dosahovali vynikajúce úspechy.

Napriek tomu, že od roku 1970 začal pôsobiť ako učiteľ telesnej výchovy na prestížnom gymnáziu v Košiciach na Šrobárovej ulici, naďalej sa venoval aj trénovaniu gymnastiky. Veľmi intenzívne pracoval s talentami a pravidelne sa zúčastňoval na všetkých gymnastických stredoškolských súťažiach. Pribúdajúcim vekom postupne prestal s aktívnou účasťou v trénerskej činnosti.

Priateľstvá, ktoré vznikli počas jeho aktívnej gymnastickej kariéry pretrvávajú dodnes a aj na stretnutiach, ktoré jeho košickí kolegovia a bývalí zverenci organizujú každoročne mu pripomínajú úspechy, ktoré dosiahol a na ktoré vždy rád spomína.

Srdečne blahoželáme!

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu