Czech Open v športovom aerobiku, 9.-11.3.2018, Zlín

V dňoch 9.-11.3.2018 sa v českom Zlíne už tradične konali prvé medzinárodné preteky v športovom aerobiku zaradené v kalendári FIG - 12. Czech Aerobic Open 2018. A už tradične nechýbali na nich ani zástupcovia zo Slovenska. V meste T. Baťu sa v ŠH Novesta stretla veľmi slušná konkurencia 14 krajín. Počas troch súťažncýh dní sme boli svedkami takmer 500 súťažných zostáv vo všetkých vekových kategóriách. Slovensko zastupovali kluby v VŠK FTVŠ UK Lanfanconi Bratislava, KŠA Nitra a KGŠ Slávia Trnava.

Najlepší výsledok z pohľadu medzinárodnej konkurencie predviedla najmladšia Slovenska - Nela Bestvinová (KGŠ Slávia Trnava), ktorá sa z tretieho miesta v kvalifikácii jednotlivkýň v kategórii NG prebojovala do nedeľnajšieho finále. V ňom svoj výkon ešte zlepšila a skončila na 2. mieste so známkou 16.500 b.

Ďalšie finalistky, trio starších žiačok z KŠA Nitra v zložení Solárová Tajana - Adámeková Hana - Koprdová Pavlína predviedli dobrú zostavu, ktorá je prísľubom do budúcnosti a skončili na 9. mieste (15,975 b).

Vo finále senioriek sme mali takisto svoje ambície. Žiaľ Anita Lamošová (VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava) pre akútne bolesti chrba musela modifikovať svoju novú zostavu, v ktorej urobila drobné chyby a so zníženou známkou za obťažnosť zaostala tesne za pódiovým umiestnením (19,150 b). Prísľubom môže byť aj výkon ďalšej Slovenky vo finále Vanessy Lisziovej (KŠA Nitra), ktorá predviedla dynamickú zostavu a so známkou 18,150 b sa umiestnila na veľmi dobrom 6. mieste. Po prvýkrát sa na medzinárodnej úrovni predstavili ako pár Frederika Sýkorová a Patrik Šarkózi (KŠA Nitra). Za svoj sympatický výkon získali 16.900 b a ako jediní zástupcovia v tejto kategórii si odniesli zlatú medailu. Patrik Šarkózi sa navyše zaradil aj medzi úspešných jednotlivcov, keď potvrdil svoju zlepšujúcu sa výkonnosť - jeho zostavu ohodnotili rozhodcovia na 17,100 b.

12. Czech Aerobic Open boli pre našich pretekárov určite užitočnou generálkou pred nadchádzajúcou sezónou a najmä pred blížiacimi sa MM SR. Ďakujeme za reprezentáciu Sloveska a gratulujeme!

Ďalšie výsledky slovenských pretekárov v prílohe.

NG IW Total.pdf

NG TR Total.pdf

ND IW Total.pdf

ND TR Total.pdf

AG1 IW Total.pdf

AG1 TR Total.pdf

SENIOR IW Total.pdf

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu