Workshop trénerov skokov na trampolíne so zahraničnými expertami

Workshop, ktorý sa uskutočnil 7.-9.1.2022 v Liberci v anglickom jazyku, bol určený predovšetkým pre aktívnych trénerov, ktorí v oddieloch pripravujú skokanov na súťaže v skokoch na trampolínach. Cieľom podujatia bolo odovzdanie skúseností zahraničných expertov. Workshop bol zaradený do Rozvojového programu Európskej gymnastiky.

Experti workshopu:
-    Paul Greaves (GBR). Vysokoškolský učiteľ športových a fyzických aktivít na univerzite vo Veľkej Británii. Vychoval niekoľko špičkových britských reprezentantov v skokoch na trampolínach vrátane Bryony Page, súčasnej majsterky sveta a dvojnásobnej medailistky na OH. Paul Greaves je aj expertom Európskej gymnastiky pre tréningové kempy a rozvojové workshopy pre trénerov.
-    Luis Nunes (POR). Vychoval portugalských olympionikov – Ana Rente a Nuno Merino. Je expertom FIG pre FIG akadémie a FIG Age Group Program a expertom Európskej gymnastiky pre tréningové kempy a rozvojové workshopy.

Zaujímavého workshopu sa zúčastnil aj jediný certifikovaný tréner skokov na trampolínach na Slovensku, Miroslav Parnai. 
„Celá výuka pozostávala z teoretickej a praktickej časti, pri ktorej nám asistovali skokani – figuranti z českých oddielov. Zaoberali sme sa úplne jednoduchými skokmi a pohybovými vzormi až po naozaj ťažké a zložité skoky, ktoré nám predviedli reprezentanti Českej republiky. Celá akcia prebehla vo veľmi príjemnej a priateľskej atmosfére. Veľmi si vážim, že som sa mohol tohto Britsko – Portugalsko – Česko – Slovenského stretnutia zúčastniť. Získané poznatky aplikujem do našich tréningov.“



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu