Úspešný seminár Gymnastiky pre všetkých

Po viac ako roku sa gymnastická komunita stretla na seminári Gymnastiky pre všetkých 29.5.2021. 
Ideálne podmienky pre organizáciu tohto podujatia našla sekcia GpV v Centre gymnastických športov v Malinove. Seminára sa zúčastnilo 52 osôb z 24 slovenských klubov a celý chod seminára vrátane prednášajúcich zabezpečoval tím 9 ľudí.

Program, v ktorom nechýbala aktuálnosť, pestrosť a atraktivita bol oproti zvyklostiam z predchádzajúcich rokov skrátený na 1 deň a bol zložený zo štyroch hlavných prednášok. Úspešnosť seminára zhodnotila predsedníčka sekcie GpV Monika Šišková: „Je úžasné, že po viac ako roku sme sa mohli opätovne stretnúť s trénermi tvárou v tvár, diskutovať a cvičiť. Som veľmi vďačná všetkým účastníkom, že našli odvahu, vyhradili si čas a prišli. Doba je ešte stále ťažká, ale som presvedčená, že aj keď s obmedzeniami a rešpektovaním všetkých nariadení, musíme sa snažiť pokračovať v živote, aký sme mali pred pandémiou. Reakcie účastníkov, ale aj trénerov, ktorí z rôznych dôvodov nemohli prísť, ale ozvali sa, boli výborné. Všetci ocenili našu aktivitu a snahu a pýtali si viacej takýchto akcií do roka. To mi dáva nádej, že po útlme sme všetci dychtiví po nových aktivitách, súťažiach, plnohodnotnom živote naplnenom športom, teda gymnastikou.“

V programe seminára predsedníčka sekcie GpV Monika Šišková účastníkov oboznámila o novinkách zo SGF a sekcie gymnastiky pre všetkých: 
-    Plán činnosti sekcie GpV na rok 2021
-    Nový informačný systém SGF a web stránka
-    Online Festival pohybových skladieb a live streaming podujatí SGF
-    Olympijský festival Šamorín
-    Medzinárodné podujatia (Eurogym 2022, Golden Age 2022, Svetová gymnaestráda 2023)

V spolupráci s Gymnastickým klubom Malina Gym v Malinove, ktorý zabezpečil demonštrátorky, sme predstavili súťaž Mini Teamgym.  

Projekt účasti na Svetovú gymnaestrádu 2023 v Amsterdame predstavili  Štefan a Dana Šušlíkovci, Emília Fialová a Monika Šišková. Klubom bola ponúknutá aktívna účasť na tomto projekte v podobe účasti na hromadnej skladbe, ktorú pripravuje kolektív autorov SGF. 

Kreatívny pohybový workshop na individuálne a spoločné choreografie pod názvom 
„Z gymnastickej telocvične na svetové pódiá“ odprezentovali naši bývalí vynikajúci reprezentanti v športovej gymnastike, ktorí sa presadili vo svetových cirkusoch - Martin Sák, Michaela Čanecká.


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu