Testovanie reprezentácie MG v NŠC

V termíne 12.-13.5.2021 prebiehalo v Národnom športovom centre testovanie reprezentantiek k modernej gymnastike v ich TOP forme pred výjazdom na Majstrovstvá Európy. Tím expertov z NŠC zostavil špeciálnu testovaciu batériu pozostávajúcu z nasledovných testov: 

  1. Telesné zloženie
  2. Reakcia horných končatín na akusticko-vizuálny podnet
  3. Mobilita, stabilita a sila dolných končatín
  4. Výbušná sila dolných končatín
  5. Špeciálna vytrvalosť

 

Výsledkom funkčnej diagnostiky sú individuálne výstupy s podrobným popisom každej probandky. K všeobecným odporúčaniam patrí spolupráca s výživovým poradcom, zvýšenie sily a mobility dolných končatín, zlepšenie techniky cvičenia a posilňovania, zaradenie koordinačných cvičení do prípravy. Prezentácie, ktorá sa konala v NŠC 17.6.2021 sa okrem osobných a reprezentačných tréneriek gymnastiek zúčastnila aj fyzioterapeutka MG SGF Nina Nováková. Vo všeobecnosti je z fyzio diagnostického hľadiska potrebné pracovať aktívne na bráničnom dýchaní s aktiváciou svalov panvového dna a svalov v oblasti brušnej steny, na aktivácii stabilizačnej funkcie svalov v oblasti lopatiek, aktivácii dolných fixátorov hrudníka, korekčných cvičeniach, strečingových cvičeniach – zlepšiť rozsah pohybu pri skrátených svaloch alebo odstrániť deficit v obmedzenom rozsahu pohybu. 

Ďakujeme profesionálom z NŠC za mnoho ďalších cenných informácií a individuálny prístup k reprezentantkám a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v pravidelných intervaloch. Rezervovaný termín pre členky RV1 zostal nevyužitý, veríme, že sa pri najbližšom testovaní zaplní. 

 

Prezentácia MG_náhľad 1

Prezentácia MG_náhľad 2

 

Zdroj: NŠC

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu