SVETOVÝ POHÁR CANTANHEDE V ŠPORTOVOM AEROBIKU

Portugalská gymnastická federácia už tradične, vždy posledný marcový víkend organizuje preteky svetového pohára v Cantanhede v športovom aerobiku. 

Tento rok reprezentovali Slovensko dve pretekárky v kategórii jednotlivkýň – úradujúca majsterka SR Alena Učňová a jej klubová kolegyňa Lucia Kynožayová, ktorá vycestovala na vlastné náklady. Obe sú pretekárkami VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava. Sprevádzala ich ich osobná trénerka a rozhodkyňa, pani Oľga Kyselovičová, ktorá pre nás krátko zhodnotila účinkovanie našich pretekárok. 

"Zvučnými menami nabitá štartová listina, v ktorej mali zastúpenie tak až dve majsterky sveta z roku 2022 - Kurashvili, UKR a 2018 - Kitazume, JPN, či 6 finalistiek z ostatných  majstrovstiev sveta, sľubovala kvalitné  a vyrovnané výkony.

Alena sa predstavila s novou zostavou z našich dievčat ako prvá. Predviedla kvalitný výkon, žiaľ pretrvávajúce zdravotné problémy s členkom sa odzrkadlili čiastočne na jej výkone. Rozhodcovia jej neuznali plnú obťažnosť, čo ju pripravilo o reálnu možnosť postupu do finále. So známkou 18,650 bodu obsadila 13. miesto.

Na druhej strane, Lucia ukázala, že jej sila je v obťažnosti – všetky cvičebné tvary jej boli uznané, avšak body stratila pri hodnotení technického predvedenia, ktoré súčasné pravidlá postihujú veľmi radikálne. So známkou 17,650b. sa zaradila do druhej polovice výsledkovej listiny."

Dievčatám blahoželáme k výkonom, ďakujeme za reprezentáciu a už sa na ne tešíme na 24. Slovak Aerobic Open!



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu