Súťaž družstiev na OH ovládli Rusi

Po skončení druhého súťažného dňa mužov priamo z Tokia informuje medzinárodný rozhodca Ľuboš Rupčík:

"Dnes pokračoval súťažný deň prvými finálovými pretekmi a to finále družstiev mužov. Už kvalifikácia naznačila, že to bude poriadne dramatické. A bolo to nielen dramatické, ale aj neuveriteľná show. Z môjho pohľadu najlepšie preteky, aké som kedy videl. Škoda, že to bolo bez divákov.

Tímy Ruska, Číny, Japonska, USA, Veľkej Británie vôbec nekazili. V 90tich zostavách výrazne zaváhal iba čínsky gymnasta na prostných. Ale aj tak sa udiali skôr nezmyselné chyby, ktoré mohli úplne zmeniť poradie. Jednu z najväčších nepochopiteľných chýb, ktorá bude dlho mrzieť urobil najlepší čínsky gymnasta na bradlách, kde pravdepodobne pod vplyvom eufórie sa zabudol pozdraviť rozhodcom po docvičení zostavy. Podľa pravidiel mu bola pridelená penalizácia 0,3bodu a to stálo družstvo Číny striebornú medailu.

Pri cvičení na hrazde zas japonský gymnasta urobil chybu pri cvičebnom tvare Adler s obratom 360° do podhmatu, ktorý chytil veľmi neskoro a rozhodcovia mu udelili zrážku 0,5bodu. Bola to najvýraznejšia chyba zo všetkých pretekárov na hrazde, ktorá domácich pretekárov stála zlato.

Radosť ruských gymnastov bola neskutočná. Naozaj za svoj 100% výkon si zlato zaslúžili.

Už sa teším na finále viacboja. A kde sa bude rozhodovať o medailách??? No predsa na hrazde....."
 

Výsledky finále družstiev:

1. miesto: RUS (262,500b.)

2. miesto: JPN (262,397b.)

3. miesto: CHN(261,894b.)

kompletné výsledky

Foto: FIG


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu