Stanovisko SGF k súčasnej situácii na Ukrajine

Slovenská gymnastická federácia odsudzuje od začiatku konfliktu na Ukrajine bezprecedentné konanie Ruskej federácie ako agresora, keď bez príčiny vedie nezmyselnú vojnu proti Ukrajine, kde denne zomierajú nielen vojaci, ale aj civilisti, v nemalej miere ženy a deti.


Slovenská gymnastická federácia zaslala pred týždňom list na Ukrajinskú gymnastickú federáciu, kde ponúkame predovšetkým pobyt a tréning ukrajinských športovcov vo všetkých gymnastických športoch v našich zariadeniach a v spolupráci s klubmi taktiež krátkodobé ubytovanie.


Prísne dodržiavame pokyny, vydané zo strany MOV, FIG a MŠVVaŠ SR v otázke štartov ruských a bieloruských športovcov na území SR vo všetkých súťažiach bez výnimky. Napriek tomu SGF nevidí žiadny dôvod, aby sa súťaží na území SR, ktoré vyhlasuje SGF a organizujú kluby SGF nemohli zúčastňovať členky našich klubov ruskej a bieloruskej národnosti, ktorých rodičia žijú a pracujú na Slovensku.


Toto naše stanovisko oficiálne potvrdil štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Ivan Husár, na včerajšej porade vedenia najvyšších štátnych predstaviteľov športu v SR s prezidentmi športových zväzov v odpovedi na môj dotaz. 


Situáciu v našej susednej krajine budeme pozorne ďalej sledovať a pri prípadnej zmene, ktorá by mala dosah na našu činnosť vydáme stanovisko.

Ján Novák  
Prezident SGF



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu