Spring TART Cup modernej gymnastiky v Brne

   V sobotu, 23.4.2022 sa u našich susedov za riekou Moravou, konali medzinárodné preteky moderných gymnastiek.  V Brne sa po vzájomnej dohode o účasti družstiev z viacerých krajín zišli gymnastky, ktoré sa pripravujú na blížiace sa MEJ. Na súťaži s názvom Spring TART Cup sa zišli pretekárky z Izraela, Rakúska, Srbska, Českej republiky a Slovenska.
   Vo veľmi dobrej konkurencii sa prezentovali aj naše dievčatá. Táto medzinárodná súťaž mala preveriť aktuálnu pripravenosť a výkonnosť našich gymnastiek. Môžeme konštatovať, že výkony našich gymnastiek medzinárodné rozhodkyne zaujali. Poradili nám, čo je ešte potrebné vylepšiť v našich kompozíciách, aby sa aj známky našich gymnastiek neustále zvyšovali a dokázali sme konkurovať tým najlepším. Musíme ešte popracovať nielen na čistote predvedenia a umeleckom prejave, ale aj na psychickej príprave a mentálnom tréningu, aby výkony našich gymnastiek boli na súťažiach stabilnejšie a vyrovnanejšie. 
    
Liliana Manová obsadila 5. miesto v cvičení s kuželami, kde získala 23.950  bodu a vo finále so stuhou 5.miesto a 22.200 bodu. Celkovo vo viacboji obsadila 6. miesto. Teraza Šaranová získala 6.miesto kužele s hodnotou 23,700 bodu.

    V juniorskej kategórii prekvapila jedna z najmladších gymnastiek v kategórii, členka reprezentačného výberu, Xénia Benkovitsová z TJ Sokol Bratislava Vinohrady. V zostave s loptou obsadila 7. miesto (23,300) v konkurencii dvadsaťpäť účastníkov a zároveň sa v dvojboji prebojovala do finále, kde so stuhou taktiež obsadila 7. miesto (21,250). 
   
Jej oddielová kolegyňa, Berenika Bujňačeková, v cvičení s loptou obsadila 9. miesto so ziskom (23,150), čo predstavuje druhý najlepší výkon zo slovenského družstva v tomto náčiní. 

   Pred Veľkou nocou sa juniorske reprezentanky, Liliana Manová a Tereza Šaranová, členky TJ Slávia STU Bratislava, zúčastnili aj súťaže South Moravia Cup. Vzhľadom na zdravotné problémy nastúpila Liliana Manová len v dvojboji, kde jasne dominovala so známkami (lopta 25,700, kužele 26,600). Jej oddielová kolegyňa, Tereza Šaranová, po postupe do finále kužele 22,200, stuha 23,950, vo finále lopta 26,00 vyhrala celkový trojboj.

    Všetkým dievčatám i ich trénerkám blahoželáme a držíme palce aj do ďalšej prípravy a dúfajme, že rovnako úspešných vystúpení
 na blížiacich sa súťažiach v Gdyni, v Bukurešti a na M-SR.  

Výsledky Spring Tart Cup nájdete tu : http://ksis.eu/resultx.php?id_prop=3458 

Výsledky South Moravia Cup dokladáme v prílohe :   Výsledky_South_Moravia_Cup_2022


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu