Športové aerobičky majú za sebou úspešné absolvovanie súťaže v Bukurešti.

Počas víkendu sa konali v Bukurešti preteky v športovom aerobiku.

Tri náročné súťažné dni priniesli svoje úspechy. 

V seniorskej kategórii individuálnych zostáv sa o medailový úspech postarala pretekárka Alena Učňová z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi. Vyrovnaným výkonom si vybojovala bronzovú medailu so známkou 20, 350. Do finále postúpila aj pretekárka z rovnakého klubu Lucia Kanožayová a umiestnila sa na 6.mieste so známkou 19,350.

V kategórii trio sa na 5. mieste so známkou 19,432 umiestnili pretekárky z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi v zložení Alena Učňová, Lucia Kanožayová a Marcela Brestovská. Na 6. mieste so známkou 18,417 sa umiestnili pretekárky z klubu Inter aerobic Bratislava + KGŠ PU Prešov v zložení Lujza Achimská, Kristína Puterková a Diana Molnárová. 

Druhú medailu zo súťaže v Bukurešti získala seniorská pätica v zložení Alena Učňová, Marcela Brestovská, Diana Molnárová, Lujza Achimská a Kristína Puterková. Pretekárky obsadili 2.miesto so známkou 17,461.

V kvalifikácii junioriek individuálnych zostáv sa do finále prebojovali pretekárky z klubu Inter aerobic Bratislava, Nikoleta Nováková a Karolína Pagáčová. Vo finále sa umiestnila Nika na 4.mieste so známkou 18,800 a Kaja na 6.mieste so známkou 18,550. Juniorky štartovali aj v kategórii trií a vo finále v zložení Nikoleta Nováková, Karolína Pagáčová, Tamara Pagáčová obsadili 4.miesto so známkou 18,550. 

Všetkým pretekárkam patrí pochvala a poďakovanie za vzornú reprezentáciu a v neposlednom rade gratulácia k umiestneniam. 

Poďakovanie za odvedenú prácu patrí aj našej rozhodkyni Oľge Kyselovičovej a trénerke Kataríne Šankovej. 

Držíme palce pretekárkam v ďalšej príprave na Majstrovstvá sveta, ktoré sa budú konať v júni v Portugalsku.

 

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu