Športové aerobičky majú za sebou prvý deň kvalifikácie na Majstrovstvách sveta.

Športové aerobičky majú 1. deň kvalifikácie jednotlivkýň a trojíc na Majstrovstvách sveta v športovom aerobiku za sebou.

Predchádzali jej 2 dni pódiových tréningov, počas ktorých bolo dôležité, aby sa dievčatá adaptovali na prostredie. Pódiové tréningy prebehli pod vedením tréneriek Petry Tomkovej a Anity Lamošovej, ktoré vyjadrili spokojnosť s dievčatami. V stredu sa pódiového tréningu zúčastnila aj Oľga Kyselovičová, ktorá od štvrtka reprezentuje Slovensko ako medzinárodná rozhodkyňa.  

Prvýkrát je súčasťou výpravy športového aerobiku aj fyzioterapeut Zdenko Ďuriš, ktorý sa výborne stará o boliestky a zdravie pretekárok. 

Vo včerajšej kvalifikácii malo Slovensko zastúpenie v 2 súťažných kategóriách:
- TR - v zložení Marcela Brestovská, Martina Brestovská, Lucia Kanožayová z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava o 16:45 hod. miestneho času.
- IW - Alena Učňová z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava o 17:32 hod. miestneho času.

Krásny úspech dosiahla Alenka Učňová, ktorá obsadila vynikajúce 12.miesto so známkou 18,550 b.

Výkon zhodnotila reprezentačná trénerka Petra Tomková :,,Tento rok sa rozhoduje podľa nových pravidiel. Semináre a skúšky pre rozhodcov boli organizované online a preto bolo donedávna mnoho rozporov v hodnotení športových výkonov. Doteraz boli známky štandardne vyššie a naším predpokladom bolo, že hodnotenie umeleckého prejavu výsledné známky bude zvyšovať aj napriek prísnej technike. Prekvapilo nás, že ani najlepšia seniorka z kvalifikácie nedosiahla 20 bodov. Preto Alenkina známka 18,550 je dobrá a zodpovedá kvalitnému výkonu, ktorý predviedla na súťaži.´´

Trio v zložení Marcela Brestovská, Martina Brestovská a Lucia Kanožayová z klubu VŠK FTVŠ UK Bratislava sa umiestnili na 22. mieste so známkou 16,318 b.

Výkon zhodnotila trénerka Anita Lamošová:,, Celkové umiestnenie nášho tria na 22. mieste hodnotím, v rámci našich možností, pozitívne. Aj vzhľadom na to, že sme sa v príprave na Majstrovstvá sveta nevyhli zraneniam, dievčatá zašli veľmi peknú zostavu a teší nás, že sa im podarilo zlepšiť svoje umiestnenie od posledných Majstrovstiev sveta i Európy. Síce sme sa nevyhli chybám v rámci choreografie a tiež nám nebol uznaný jeden cvičebný tvar, celkovo dievčatá na pódiu pôsobili jednotne a sebavedome.´´

Blahoželáme a zajtra držte prsty našej pätici.

V piatok 17.06.2022 štartujú v kategórií:
- GR - Marcela Brestovská, Martina Brestovská z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava, Lujza Achimská a Kristína Puterková z klubu Inter Aerobic Bratislava a Diana Molnárová z klubu TJ Slávia PU Prešov.

Výsledky z kvalifikácie nájdete tu:

IW_Women_Qualifications

Trio_Qualifications 

Sledujte záznam na https://www.youtube.com/c/gymnasticschannel/featured


 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu