SPOMIENKA NA SEDEMNÁSOBNÚ VÍŤAZKU OH VĚRU ČÁSLAVSKÚ

Pri príležitosti oslavy Medzinárodného olympijského dňa, 23. júna a zároveň tohtoročného výročia nedožitých 80tych narodenín pani Věry Čáslavskej, pripravil Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci so Slovenskou gymnastickou federáciou a Slovenským olympijským a športovým múzeom (SOŠM), spomienkovú slávnosť na najúspešnejšiu československú gymnastku histórie.


Na komornej slávnosti sa zúčastnili priatelia a športoví pamätníci, ktorí Věru poznali a mali tú česť s ňou spolupracovať či už v telocvični, alebo na poli športovej diplomacie. 


Zúčastneným sa prihovorila pani Mariana Némethová-Krajčírová, jej reprezentačná kolegyňa z rokov 1964-1968, pani Mária Mračnová, olympijská funkcionárka, pán Ján Novák, dlhoročný priateľ pani Čáslavskej a bývalý prezident SGF a pán Ľubomír Souček, novinár píšuci o športovej gymnastike, momentálne vedúci mediálne oddelenie SOŠV. Pán Souček pripravil aj článok zo spomienkovej slávnosti - Slovenská olympjiská gymnastická spomienka na nezabudnuteľnú Věru Čáslavskú

Pani Věra Čáslavská zostáva nielen športovým, ale aj osobnostným vzorom pre mnohých z nás. Nielen vďaka jej športovým výkonom, ale najmä prístupom k životu, odvahou a skromnosťou, ktorou si získala srdcia mnohých ľudí po celom svete. 

Pripomeňme si pani Věru Čáslavskú aj v krátkom dokumentárnom filme - Unikátna spomienka na legendárnu Věru
 

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu