Slovenský pohár modernej gymnastiky - 2. kolo

   Po veľkonočnom „oddychu“ sa naše moderné gymnastky opäť rozbehli do súťaží. Počas víkendu 23.-24. apríla 2022 pokračovali 2.kolom Slovenského pohára v modernej gymnastike.
   
Počas dvojdňovej súťaže v Centre gymnastických športov v Malinove mali dievčatá možnosť kvalifikovať sa na M SR, zabojovať o víťazku 2.kola Slovenského pohára a v súčte výsledkov s prvým kolom zároveň aj o celkovú víťazku pohára.
   
Niektorým dievčatám sa podarilo získať oba tituly naraz. Takto uspeli Dominika Máziková z TJ Rapid Bratislava v kategórií mladšie žiačky, Hana Polónyová z TJ Sokol Bratislava v kategórií seniorky B a Natália Gašparová v nádejach A.
   V kategórií staršie žiačky sa kuriózne stali celkovými víťazkami dve gymnastky z jedného klubu ŠK ŠOG Nitra, Karolína Kučerová a Lujza Hullová. Ich klubová kamarátka Ema Filipeková sa stala víťazkou 2.kola v programe B v kategórií staršie žiačky.
    
V kategórií nádeje B zvíťazila v 2.kole SPMG Nina Kadlicová z Juventy Bratislava. Víťazstvo jej však nestačilo na zisk celkového pohára za 1. a 2. kolo, ktoré získala Emma Luisa Urmínová z TJ Rapid Bratislava.
    
Víťazstvo 2.kola v juniorkách získala Liliana Manová zo Slávie STU Bratislava v A programe a Laura Rumanová z Aurory v B programe.
   Celkovou víťazkou v súčte 1. a 2. kola v juniorských kategóriách sa stala Laura Fučelová z klubu Tanja Martin v programe A a Sofia Kvaková z TJ Rapid Bratislava v programe B.
   
V našej vrcholnej seniorskej kategórií v A programe sa dráma nekonala. Celkovou víťazkou sa stala Adriana Timková z ŠKMG Slovan Bratislava, ktorá sa ako jediná zúčastnila obidvoch kôl. 
   
Najvyšší bodový zisk 2. kola dosiahla seniorka Michaela Žatková, ktorá zdolala hranicu 100 bodov v 4 zostavách a právom jej patrí titul víťazky 2.kola SPMG.

    Dievčatám gratulujeme a prajeme veľa energie a elánu v príprave na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať 07.-08.05.2022 v CGŠ Malinovo.
    Organizačne sa podujatia zhostil klub TJ Rapid Bratislava a patrí mu naše poďakovanie.

Celkové výsledky môžete nájsť tu : https://rgform.eu/slp_poradie2022.php

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu