Slovensko dnes úspešne na medzinárodných pretekoch v Innsbrucku

Slovensko sa v Innsbrucku na medzinárodných pretekoch „ASVÖ - Jugendcup - Hanspeter Demetz Memorial“ dnes nestratilo a vďaka fantastickému kolektívnemu výkonu obsadilo vynikajúce 1.miesto. Víťazné družstvo Slovenska tvorilo päť našich reprezentantov s najlepším bodovým ohodnotením z celej výpravy bez ohľadu na sekciu.
(Nela Ostrihoňová-ŠGŽ, Laura Biháriová-MG, Nina Dzurošková-MG, Sebastián Samson-ŠGM a Lucia Piliarová-ŠGŽ)

Výsledky_družstvá

Tento úspech bol sprevádzaný ďalšími individuálnymi výkonmi našej výpravy,  ktoré boli ocenené stupňami víťazov. V kategórii žiačok športovej gymnastiky žien zvíťazila Nela Ostrihoňová a 3.miesto patrilo jej mladšej oddielovej kolegyni Lucii Piliarovej. V juniorkách sa nestratila Lucia Dobrocká, ktorá obsadila vo viacboji 3. miesto a pomohla taktiež družstvu športových gymnastiek k celkovému víťazstvu (Nela Ostrihoňová, Lucia Dobrocká, Lucia Piliarová, Nina Galátová).  Nina Galatova vo viacboji obsadila 8. miesto.

Výsledky ŠG ženy

Na úspechy dievčat nadviazali aj naši športoví gymnasti. V žiakoch sa darilo obom našim reprezentantom, ktorí stáli na stupňoch víťazov. Sebastián Samson obsadil 2. miesto, 3.miesto patrilo jeho oddielovému kolegovi Petrovi Kremnickému. V juniorskej kategórii 5. miesto získal Matej Nemčovič, tesne za ním na 6. mieste skončil Oliver Kasala. Družstvo športových gymnastov obsadilo celkovo 2. miesto (Sebastián Samson, Peter Kremnický, Matej Nemčovič, Oliver Kasala).  Všetci pretekári podali na týchto pretekoch lepšie výkony ako minulý týždeň na pretekoch v Cottbuse, za čo im patrí veľká pochvala.

Výsledky_ŠGM

Výborné výkony dnes podali aj moderné gymnastky, kde všetky naše zúčastnené reprezentanky stáli na stupňoch víťazov. Ani menší ranný stres ohľadom COVID opatrení ich nevyviedol z koncentrácie a hoci mladšie (Laura Biháryová a Natália Gašparová) vystúpili až v popoludňajšom slede medzi juniorkami, v štartovom poli sa nestratili. Práve naopak, slovenské reprezentantky dominovali v oboch vekových kategóriách súťaže moderných gymnastiek, kde obsadili prvé aj druhé miesto. Hlavne v kategórii junioriek Liliana Mánová (1.miesto s celkovým súčtom 53,833 bodu) a Nina Dzurošková (2.miesto, 51,034 bodu) predbehli svoje súperky o viac ako 15 bodov.
V mladšej kategórii sa na prvom mieste umiestnila Natália Gašparová (27,266 bodu) a druhá skončila Laura Biháryová (25,900 bodu). 
Všetky gymnastky sú členkami reprezentačného výberu MG a od leta im v príprave pomáha aj možnosť tréningu v priestoroch CGŠ v Malinove.

Výsledky_MG

I keď príprava našich reprezentantov prebieha v náročných covidových podmienkach, dokázali, že ich v ich športových snoch nič nezastaví.  Ďakujeme celému kolektívu trénerov, rozhodcov a pretekárom za vzornú reprezentáciu Slovenska.


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu