SLOVENSKÉ SKLADBY NA GOLDEN AGE GYM FESTIVALE 2022

Na Madeire prebieha Golden Age Gym Festival, sviatok gymnastiky a pohybu aj s našimi nestarnúcimi gymnastkami. 60 členiek SGF a Sokolskej únie Slovenska pripravili 3 skladby, s ktorými vystupujú niekoľkokrát počas festivalu. Okrem vystúpení majú možnosť zúčastňovať sa rôznych workshopov a prezrieť si krásy portugalského ostrova.

Predstavujeme vám naše gymnastky, pre ktoré je radosť z pohybu celoživotným cieľom a dokazujú, že gymnastika je naozaj športom pre každý vek.

 

SOKOL SKALICA

"V parku St. Catarina sa predstavila skupina Sokol Skalica, ktorá v skladbe Venus odhalila tajomstvo života: každá žena má v sebe ukryté tajomstvo a je len na nej, komu ho odhalí… Skladba znázorňuje lásku, nežnosť, temperament. To sú naše ženy Venuše," predstavila nám svoje gymnastické kolegyne pani Viera Práskačová

Vystúpenie Sokol Skalica

 

SOKOL TRNAVA & TRENČÍN

"Dievčatá z Trenčína a z Trnavy sa na Madeire predstavili so spoločnou skladbou Love is blue. Každá skupina trénovala samostatne, ale aby boli dobre pripravené mali aj zocvičné stretnutia v Trenčíne a v Trnave. Skladba sa skladá z dvoch častí, v prvej časti je cvičenie s overbalmi zamerané na precízne a ladné predvedenie jednotlivých prvkov. Druhá časť je kontrastom k prvej časti, ktorá je živšia a živelnejšia, napomáhajú tomu gymnastické stuhy," opísala skladbu vedúca trnavsko-trenčianskej skupiny, pani Daniela Valentová.

Vystúpenie Sokol Trnava a Trenčín

A ako dievčatá skladbu nacvičovali si môžete pozrieť tiež: 

nácvik skladby Sokol Trnava&Trenčín

 

SOKOL BRATISLAVA

"Dievčatá bez veku sú z Bratislavy, čo je hlavné mesto Slovenska. Členky Slovenskej gymnastickej federácie a súčasne aj Sokolskej únie Slovenska  pravidelne cvičia v krásnej historickej budove Sokola a s radosťou sa pripravujú na vystúpenie na Madeire. Na veku nezáleží, pretože podstatná je radosť z pohybu a so vzájomného stretávania na takýchto úžasných podujatiach," prezradila nám pani Milka Fialová, vedúca bratislavskej skladby.

Vystúpenie Sokol Bratislava

Dievčatá so svojimi skladbami obdržali na festivale veľké potlesky, ďakujeme im za reprezentáciu Slovenska a želáme ešte veľa zábavy na Madeire! 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu