SLOVAK AEROBIC OPEN 2023 PONÚKOL OKREM SKVELÝCH VÝKONOV AJ JEDNO PREKVAPENIE

Prinášame vám článok jedného z našich spolupracovníkov, Róberta Jurčáka, ktorý je jedným z dobrovoľníkom občianskeho združenia Bee Volunteer. Slovak Aerobic Open je pilotným projektom našej spolupráce. 

BRATISLAVA - Medzinárodná súťaž plná elegancie a moderných gymnastických prvkov. Aj tak sa dá charakterizovať 24. ročník Slovak Aerobic Open v Bratislave, ktorý športovými výkonmi opäť zažiaril. Núdza nebola ani o prekvapenia.

Víkend na prelome marca a apríla 2023 patril v hlavnom meste opäť gymnastike, a to konkrétne 24. ročníku Slovak Aerobic Open. V priestoroch modernej športovej haly na Junáckej ulici v Bratislave sa predstavili reprezentanti športového aerobiku v rôznych vekových kategóriách.

450 účastníkov z 12 krajín sveta súťažili ako jednotlivci, dvojice, trojice či dokonca v celých tanečných skupinách. Atmosféru podujatia si nesmierne užívali a emócie bolo vidieť na každom  kroku. 

Skôr ako sa však toto podujatie začalo, bolo veľmi dôležité všetko efektívne pripraviť: „Pri veľkých medzinárodných podujatiach ako je práve toto, sú úlohy, ktoré vieme, že musíme dopredu zabezpečiť, aby všetko fungovalo“, hovorí Darina Kubeková, vedúca oddelenia Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) pre časť Marketingu a médií. Zároveň dodáva, že častokrát sa stane niečo nepredvídateľné, a tak je dôležité mať dostatok ľudí na mieste podujatia.

A práve tento ročník prináša určitú zmenu. Po prvýkrát v histórii podujatia sa na tejto akcii zúčastňujú aj dobrovoľníci. SGF a občianske združenie BeeVolunteer sa dohodli, že určité úlohy na mieste budú zabezpečovať práve dobrovoľníci. „Potrebujeme ich práve preto, aby operatívne vedeli zabezpečiť pomoc pri chode podujatia“, dodáva Darina Kubeková s tým, že sa práve rozhodli pre BeeVolunteer.

Samotnú spoluprácu si pochvaľujú aj samotní dobrovoľníci. Bola to pre nich veľmi cenná skúsenosť, ktorú chcú využiť aj v osobnom živote.

Mária Dubinová, dobrovoľníčka na Slovak Aerobic Open, a súčasne supervízorka na skončenom EYOF 2022 v Banskej Bystrici, neskrývala veľké nadšenie: „Bolo to super zorganizované najmä vďaka spolupráci so SGF“. Dobrovoľníčka Mária jedným dychom dodáva, že by každému odporučila ísť do športového dobrovoľníctva s BeeVolunteer.

 

Jej slová potvrdzuje aj ďalšia dobrovoľníčka, Tamara Valientová, ktorá prišla na toto podujatie až z Trenčína.

„Či už si chcete zlepšiť prácu v tíme, catering alebo len jednoducho chcete spoznať nových ľudí a zabaviť sa, tak dobrovoľníctvo v BeeVolunteer je pre vás ako určené“.  Okrem toho usmievavá Tamara povedala osobnú skúsenosť zo života, ako jej dobrovoľníctvo pomohlo:

„Otvorilo mi to oči, naučila som sa pracovať pod stresom. Bola to výnimočná skúsenosť a každý by ju mal vyskúšať.“

Na záver môžeme povedať, že realita prekročila všetky očakávania. Už teraz sa môžeme tešiť na ďalší ročník Slovak Aerobic Open v Bratislave. 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu