Slovak Aerobic Open 2021 spoznal svojich víťazov

Nová Športová hala na Junáckej ulici v Bratislave sa stala v dňoch 20.8.-22.8. dejiskom 22. ročníka prestížnych medzinárodných pretekov Slovak Aerobic Open 2021. Na podujatí, ktoré je zaradené do kalendára Medzinárodnej gymnastickej federácie, sa zúčastnilo 10 krajín v celkovom počte 300 pretekárov. „Môžem konštatovať, že rozhodnutie usporiadať toho významné podujatie napriek nepriaznivej situácii bolo správne. V novom objekte sme postupne vychytávali niektoré nedostatky, ale podujatie bolo nakoniec veľmi úspešné, čo vyjadrili po skončení prakticky všetky zúčastnené štáty. V porovnaní s ostatnými ročníkmi mali súťaže vysokú športovú úroveň vo všetkých kategóriách. Som rád, že v tejto konkurencii uspeli aj slovenské pretekárky“, zhodnotil prezident SGF Ján Novák.

Počas troch dní sa súťažilo v štyroch vekových kategóriách vo všetkých súťažných disciplínach. V piatok a v sobotu prebiehali kvalifikácie, podujatie vyvrcholilo v nedeľu. Najväčším lákadlom 22. ročníka Slovak Aerobic Open 2021 bola seniorská kategória. V desaťčlennom finále sa medzi jednotlivkyňami predstavila trojica Sloveniek. Najlepšie sa darilo našej najskúsenejšej pretekárke Anite Lamošovej, ktorá za svoju zostavu získala 20.200 b. a skončila tretia. „Veľmi sa teším, že sa mi na medzinárodnej úrovni tohto podujatia podarilo získať bronzovú medailu. V minulom ročníku som mala vo finále nešťastný pád, takže som si teraz napravila chuť. Známka vo finále síce bola o niečo nižšia, ale pocitovo som sa cítila lepšie.“ Striebro putovalo do rúk Deniz Nil Bal z Turecka (20.700 b.) a z víťazstva na prestížnom podujatí sa radovala ruská pretekárka Polina Golubeva (20.950 b.).

Medzinárodné podujatie bolo zároveň aj Majstrovstvami Slovenska. Z titulu sa so ziskom 20.200 b. radovala Anita Lamošová z VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava pred klubovou kolegyňou a druhou najlepšou reprezentantkou SR Alenou Učňovou (19.950 b.). Tretie miesto získala Nina Ábelová z KŠA Nitra (17.800 b).

Slovenská gymnastická federácia sa po úvahách rozhodla usporiadať podujatie bez divákov, tí však mohli preteky sledovať prostredníctvom livestreamu. O niekoľko dní bude možné sa k jednotlivých vystúpeniam našich, ako aj zahraničných pretekárov, vďaka pripravovanému archívu vrátiť. Okrem kvalitného prenosu malo podujatie ďalšie špecifikum. Finálového dňa 22. ročníka Slovak Aerobik Open 2021 sa zúčastnil aj prezident Medzinárodnej gymnastickej federácie Morinari Watanabe. „Som veľmi rád, že Slovenská gymnastická federácia po vynútenej ročnej pauze opäť usporiadala toto podujatie. Obrovská vďaka patrí organizátorom, ale najmä pretekárom, ktorí milujú tento šport a aj v týchto náročných časoch sú ochotní absolvovať náročnú cestu a všetku byrokraciu s ňou spojenú.“

Slovenská gymnastická federácia ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na úspešnom priebehu tohto podujatia. 

Foto: Monika Kanožayová
Správa delegáta
Kompletné výsledky


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu