SKVELÁ PRÁCA NAŠICH DOBROVOĽNÍKOV

Aj dobrovoľníci prešli dlhý kus cesty a príprav, kým sa rozbehli gymnastické súťaže. Nebolo to vôbec jednoduché, ľudí to zaťažovalo, niektorých dokonca aj úplne odradilo. Zostali však tí najodolnejší, so srdcom pre gymnastiku. S celou koordináciou dobrovoľníkov nám pomáhal Andrej Mrena, bývalý hokejista, ktorý sa do zložitej problematiky gymnastiky, veľmi dobre začlenil.

Nakoľko bolo potrebné postaviť kompletne celú telocvičňu, prví dobrovoľníci sa do Banskej Bystrice dostavili už 17.júla. Od tohto dňa sa denno denne spravil obrovský kus práce, čo nakoniec bolo vidno aj na Test evente, kde už bola súťažná hala komplet pripravená na súťaž. Chalani pod vedením Juraja Kremnického: Pali Šimoňák, Peter Krištof, Andrii Krasnozhonov a Samuel Piasecký perfektne spolupracovali.

22. júla bol oficiálny nástup všetkých ostatných dobrovoľníkov. Vďaka našej pripravenosti, za 1,5 dňa každý vedel čo má na starosti, predišlo sa zmätku a všetky výpravy dostali na info desku presné informácie. Zdenka Urbancová, Linda Brnová a Romana Kandová boli prvé, s kým sa výpravy stretli pri vstupe do haly.

Rozcvičovacie telocvičňe dali dobrovoľníkom zabrať. Nakoľko sa všetci potrebovali pripravovať aj na Majstrovstvá Európy, ktoré sa konajú týždeň po EYOF-e, časy tréningov boli ihneď naplnené. Každý deň si vyžadoval plných 12 hodín práce. Marcela a Miro Čerešňoví, boli ochotní toto všetko podstúpiť. Okrem nich aj vynikajúca „hlásateľka“ Ninka Koštiaľová, Lara Palinkasová a ostatní.

Z rozcvičovacej haly „presúvali“ pretekárov Biba Bohňová a Mária Turilová na nástupy k Majke Pýchovej. Tak premakanú organizáciu som už dávno nevidela. Nástup rozhodkýň mala na starosti Veronika Filová. Pretekárov k náradiam viedli mladé a šarmantné dámy: Ninka Novotná, Olha Hakh, Natalia Hakh, Nelka Výšková, Amálka Bohňová a Vaneska Neuročná. Na preskoku nahadzovala čísla Viki Kliská.

V zákulisí, pri príprave dokumentov pre rozhodcov sekundovali Majka Andrejkovičová, Heňa Zbýňovcová a Anna Bullová. Veľmi dôležitá starosť s vydávaním stravy padla na plecia Tatiane Sukhomlinovej, Elle Kekercheni, Aničke Maďarovej a Aničke Hruškovej. Keď sa do jedálne nahrnie desiatka hladných rozhodcov, treba mať všetko pripravené a zorganizované. Okrem týchto mien by som chcela spomenúť aj Ninku Kadučákovú, Silviu Saboóvú a Sofiu Sebíňovú, ktoré boli ochotné zaskočiť na akejkoľvek pozícii v danej chvíľke potreby.

Nechýbali sme ani vo FAN ZÓNE. Dohľad nad parkúrovou dráhou mala Františka Nemcová, Sonička Danajová a Andrii Krasnozhonov spolu s kolegami hokejistami. Ohlasy od organizačného výboru, detí, rodičov a ostatných návštevníkov boli len pozitívne.

Okrem práce sme sa všetci spoločne stretávali v meste, zabávali sme sa, nadväzovali nové priateľstvá, vymieňali si kontakty, absolvovali sme prechádzku spojenú s kúpaním v jazere na Šachtičkách a veľa ďalšieho a aj o tom, je účinovanie dobrovoľníka na veľkom podujatí. Bol to, a verím, že nielen pre mňa, nezabudnuteľný zážitok, práve vďaka vám všetkým.

Ukázali sme, že si vieme pomáhať a spoločne pracovať na tom, aby sa gymnastika na Slovensku posúvala tým správnym smerom. Ďakujem Vám všetkým za prežitie dvoch náročných, ale nádherných týždňov. Veď aj ohlasy ostatných spolu s oslovením organizačného výboru EYOF 2023 Maribor o možnej spolupráci, hovoria za všetko.

 

(autor: Silvia Ruščinová, koordinátorka dobrovoľníkov na EYOF-e, foto: Lukáš Jaseňák)



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu