Školenie rozhodkýň modernej gymnastiky

   Počas víkendu 12.-13. marca 2022 sa v Centre gymnastických športov Malinovo zišli rozhodkyne modernej gymnastiky z celého Slovenska. V záujme nabrať nové poznatky v upravenom systéme hodnotenia a skvalitnenia práce vo svojich kluboch sa prišlo vyškoliť až päťdesiatšesť záujemkýň. Vypočuli si nové poznatky na témy ako všeobecné pravidlá, obtiažnosť tela, obtiažnosť náčinia, artistika a ďalšie. Školenie zakončili praktickou škúškou v programoch A, B, C a písomným testom. Ako lektorky na školení pôsobili p. Silvia Rohlíčková, p. Lucia Babjaková, p. Dominika Selecká a p. Martina Šagová. Prípravu študijných materiálov a metodické vedenie školenia zabezpečila komisia rozhodcov modernej gymnastiky pod vedením p. Ivany Motolíkovej. 
   Veríme, že z víkendu si účastníčky do klubov po celom Slovensku odniesli nové poznatky, ktoré im pomôžu v kvalitnej príprave pretekárok modernej gymnastiky.
   Organizačne zabezpečil podujatie klub TJ Sokol Bratislava Vinohrady, za čo mu patrí naše poďakovanie. 

   Sekcia modernej gymnastiky nateraz aktuálne čaká nielen na vyhodnotenie testov z tohto národného školenia, ale aj medzinárodných skúšok, na ktoré sa nám po desaťročí podarilo prihlásiť, okrem jednej už pôsobiacej, až šesť nových rozhodkýň, ktoré sa uchádzajú o medzinárodnú licenciu. 
   Odborné vzdelávanie na medzinárodnej úrovni vedie nielen ku skvalitneniu hodnotenia na domácich súťažiach, ale aj k zvyšovaniu úrovne prípravy a výkonnosti v členských kluboch. Preto sa úprimne tešíme z veľkého záujmu o vzdelávanie v radoch modernej gymnastiky.   


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu